Dorus van der Voort staat er om bekend dat hij makkelijk z’n goaltjes meepikt. Nadat hij dit jaren lang voor Teylingen heeft gedaan, is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Op het sportpark van vv Kagia moet het dit jaar allemaal gebeuren en hoopt hij het team te helpen met zijn kwaliteiten.

,,Het bevalt me heel goed hier”, begint Van der Voort. ,,Ik ben leuk ontvangen en natuurlijk kende ik al een paar jongens, maar het voelt echt als een warme club. Ik woon in Lisse, dus het is bijna om de hoek voor mij. Daarnaast wilde ik altijd al een keer op zaterdag voetballen, aangezien ik al sinds de senioren op de zondag voetbal.”

De Lissenaar past zich dus moeiteloos aan en hoopt samen met zijn nieuwe teamgenoten het één en ander te bereiken: ,,Tuurlijk wil je en moet je altijd vol voor het kampioenschap gaan, maar Kagia is afgelopen jaar derde geworden en daarna vrij snel uitgeschakeld in de nacompetitie. Ik denk dat wij ons daarom eerst moeten focussen op het behalen van een periode en dat we van daaruit verder gaan.”

Speelwijze
Wie het afgelopen jaar Kagia heeft gevolgd, weet dat de ploeg van Anton Wijsman niet traditioneel 4-3-3 speelt. De afgelopen seizoenen traden de Lisserbroekers aan in een 4-1-2-1-2 formatie en waarschijnlijk zal Wijsman dat niet aanpassen. Voor Van der Voort is het een omschakeling naar een nieuw systeem waarin hij zichzelf nog moet ontwikkelen.

,,Ik denk dat wij ons eerst moeten focussen op het behalen van een periode en dat we vandaar uit verder gaan.”

,,We hebben nu drie oefenwedstrijden gespeeld en daarvan speelden we er in 4-3-3 en één in 4-4-2. Meestal speelde ik dan om de spits heen, want daar komen mijn kwaliteiten het beste tot z’n recht. Met assists en doelpunten hoop ik belangrijk te zijn voor dit team en me zo te bewijzen.”

Concurrentiestrijd
Het zal voor de handige aanvaller geen makkie worden om zich zomaar in de basiself te spelen. De verklaring daarvoor is volgens Van der Voort zelf logisch: ,,Van het basisteam van afgelopen jaar is bijna niemand weggegaan, dus ik zal moeten knokken om erin te komen. De jongens hebben het vorig seizoen gewoon goed gedaan, dus misschien moet ik in het begin wel op m’n kans wachten.”

Door het vertrek van Alain van Kesteren en Patrick Schaap, naar FC Lisse, had Kagia behoefte aan vers bloed in de voorhoede. Met Van der Voort hoopt de club een goede vervanger binnen te hebben, die naast doelpunten en beslissende assists ook ervaring met zich meebrengt.

,,De jongens hebben het vorig seizoen gewoon goed gedaan, dus misschien moet ik in het begin wel op m’n kans wachten”.

Dat de sfeer binnen de groep wel goed zit, wordt ook door de kersverse aanwinst bevestigd. Ook merkt Van der Voort dat Teylingen en Kagia niet zoveel van elkaar verschillen: ,,Nogmaals, ook dit is een leuke groep, die me super heeft ontvangen. Op donderdag doen we na de training even een drankje met elkaar, net als hoe we dat bij Teylingen deden. Ik denk dat dat goed is en dat het past bij clubs als Kagia en Teylingen.”

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)