Zo’n vierhonderd basisschoolkinderen uit Sassenheim vermaakten zich vrijdag met schoolvoetbal bij RKVV Teylingen. In samenwerking met de KNVB organiseerde de tweedeklasser een ‘Mini EK’. Omdat veel gezinnen de meivakantie noodgedwongen toch in eigen land moeten doorbrengen vanwege het coronavirus, bleek het schoolvoetbal op De Roodemolen een gigantisch succes.

Sandra van Vliet  van de jeugdcommissie van RKVV Teylingen genoot van het grote aantal kinderen dat naar het sportpark was gekomen. ,,Ik had nooit verwacht dat zóveel kinderen enthousiast zouden worden van een Mini EK, maar het was echt een hele succesvolle dag!” Voor de jongste kinderen uit groep 1 en 2 was er een ‘voetbalspeeltuin’ opgezet. De oudere kinderen speelden tegen elkaar in wedstrijdvormpjes.

Wedstrijdsecretaris Paul van Beek: ,,We zochten de samenwerking met Stichting De Combibrug, want we wilden graag zoveel mogelijk kinderen in Sassenheim bereiken. Door alle coronamaatregelen viel het niet mee om een werkbaar draaiboek in elkaar te zetten, maar terugkijkend op vrijdag kunnen we zeggen dat het ons toch goed gelukt is.”

[slideshow_deploy id=’119349′]

Foto’s: RKVV Teylingen

Lees ook: Horizontale overstap mogelijk vanaf seizoen 2022-2023


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN