De KNVB gaat het horizontaal overstappen van speeldag mogelijk maken vanaf seizoen 2022-2023. Deze optie geldt voor ploegen die Eerste Klasse of lager spelen. Teams die op landelijk niveau acteren, krijgen deze optie niet. De nationale voetbalbond heeft de mogelijkheid tot overstappen opengezet om te kunnen blijven werken aan toekomstbestendige amateurverenigingen en kwalitatieve competities.

Verenigingen kunnen tot 1 oktober 2021 aangeven met het standaardteam met ingang van het seizoen 2022-2023 horizontaal te willen overstappen. In de seizoenen daarna gaat de deadline naar 1 september. Een standaardteam mag eens per drie seizoenen horizontaal overstappen van speeldag. Verenigingen die al besloten hebben om de overstap te maken naar een andere speeldag voor het seizoen 2021-2022 hebben tot en met 14 juni de mogelijkheid om bij de KNVB aan te geven of ze dit besluit herzien op basis van de mogelijkheid om horizontaal over te stappen in het seizoen 2022-2023. In de Duin-en Bollenstreek zou dat dus betrekking hebben op Teylingen. Die besloten juist vanaf aankomend seizoen de overstap te maken naar de Vierde Klasse op de zaterdag.

Passende oplossing
De nationale voetbalbond ziet een afnemend aantal zondagteams en heeft in 2020 een landelijke inventarisatie gehouden onder verenigingen, bestuurders en eerste elftalspelers. “Hieruit bleek dat de mogelijkheid tot horizontaal overstappen een passende oplossing is voor de problematiek”, schrijft de bond op de eigen website.

Op dit moment zijn nog twee teams in de Duin-en Bollenstreek actief op de zondag die niet op landelijk niveau spelen; Foreholte en Hillegom.

Archieffoto: Peer Compeer

Lees ook: Selectie Teylingen wil naar de zaterdag


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN