De KNVB heeft de invoering van de Vijfde Klasse in het zaterdagvoetbal in West II met één jaar uitgesteld. Dat meldt VoetbalRotterdam. Vanwege de coronacrisis ligt het amateurvoetbal stil. Omdat de competities niet uitgespeeld kunnen worden, zullen er ook geen degradanten zijn uit de Vierde Klasse. Vanaf volgend seizoen is dat wel weer mogelijk.

In september meldde de nationale voetbalbond nog dat de Vijfde Klasse z’n intrede zou doen in West II. Veel zondagclubs kiezen voor een overstap naar de zaterdag als speeldag, waardoor een extra klasse noodzakelijk lijkt geworden. Het uitstellen van de invoering van een Vijfde Klasse lijkt positief nieuws voor RKVV Teylingen. De Sassenheimers maken volgend jaar de overstap naar de zaterdag en beginnen dus niet in de Vijfde, maar Vierde Klasse.

Lees ook: SJC verlengt met groot gedeelte van de selectie


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN