Is driemaal op rij scheepsrecht voor SJC? Dat is de grote vraag. Nadat Koning Winter al tweemaal roet in het eten gooide, hopen de Noordwijkers nu wel eindelijk de competitie te kunnen hervatten. Voor SV Hillegom is het poging één. De sterke promovendus hoopt in Utrecht de draad weer op te pakken.

Daarnaast gaat VVSB op bezoek bij AFC. De Noordwijkerhouters spelen het overgrote deel van de wedstrijden tegenwoordig op zaterdag, maar de tegenstander van dit weekend, AFC, prefereert de zondag. Wedstrijden tussen AFC en VVSB staan altijd garant voor spektakel. De Amsterdammers presteren uitstekend en nemen de derde plek in. De paarsgelen staan vier plekken lager, maar wonnen eerder dit seizoen wel de thuiswedstrijd.

Hoofdklasser SJC zag eerder zijn wedstrijden tegen Hollandia en Heerenveen sneuvelen, en ook het komende thuisduel is twijfelachtig. Op zaterdag vonden vrijwel alleen maar duels op kunstgras doorgang. Een nieuwe afgelasting zou zonde zijn. Niet alleen vanwege een gebrek aan ritme dat ontstaat, maar ook omdat met Woezik één van de topploegen uit de zondagse Hoofdklasse A naar de Lageweg komt.

Fraaie serie ten einde
Woezik speelde wel al een duel dit kalenderjaar, uit bij Heerenveen. Het werd een slechte exercitie, want de club uit Gelderland verloor en moest daardoor de koppositie prijsgeven. In september verloor SJC het eerste onderlinge treffen in Wijchen en daarmee werd een bijzondere reeks beëindigd. De zwartwitten hadden daarvoor achttien officiële duels op rij gewonnen.

In de Eerste Klasse A gaat SV Hillegom op bezoek bij hekkensluiter SV Nieuw Utrecht. Op papier lijkt dat een ideale tegenstander om de tweede seizoenshelft tegen te beginnen. Nieuw Utrecht staat samen met VSV onderaan, met tien punten uit dertien duels. Wat dat betreft doet SV Hillegom het veel beter. De ploeg van Arend Jan Kranenburg staat keurig tweede, acht punten achter lijstaanvoerder Purmersteijn.

Hillegom bereidde zich in de Spaanse zomerzon voor op het tweede deel van de competitie. In Marbella werd zeer knap met 2-0 gewonnen van Capelle. De generale repetitie leverde een overwinning met dezelfde cijfers op. Afgelopen zondag werd in Sassenheim Teylingen verslagen.

Foto SJC: Johanna Wever

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom