SJC moet het voorlopig stellen zonder doelman Matthijs Guijt. De goalie heeft zaterdag in de derby tegen Noordwijk (1-4 verlies) op twee plaatsen zijn kaak gebroken, zo wees onderzoek in het ziekenhuis maandag uit. Het herstel zal minimaal vier weken duren.

De 25-jarige Guijt liep de blessure op na een botsing met Noordwijk-aanvaller Dorothea. De aanval ging vervolgens verder, waarna de bal op de stip ging na hands van Timo Ruigrok. Opvallend genoeg stopte Guijt met zijn pijnlijke mond nog de strafschop van Jaap van Duijn. Een paar minuten later werd hij vervangen door Robin Otten.

Guijt laat weten een ‘dubbelzijdige onderkaakbreuk’ te hebben opgelopen. ,,Niet de uitslag waar ik op hoopte”, zegt hij. ,,De onderste breuk staat al goed door een spalk. De breuk aan de zijkant staat recht en moet zichzelf gaan herstellen. De verwachting is dat het over vier weken volledig hersteld zal zijn. Komende week zoveel mogelijk rust houden en dan maandag weer controle.”

De doelman keerde vorig seizoen terug op het oude nest na een aantal seizoenen bij Foreholte te hebben gespeeld. ,,Ik had goede hoop dit jaar in het eerste te starten”, vertelt Guijt. ,,Ik hoor net van Kees (Zethof, red.) dat de keuze voor eerste keeper is uitgesteld tot ik weer terug ben. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik nog wedstrijden in het eerste ga spelen dit seizoen. Maar eerst zorgen dat ik weer snel op het veld sta.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude