SJC moet het voorlopig stellen zonder doelman Matthijs Guijt. De goalie heeft zaterdag in de derby tegen Noordwijk (1-4 verlies) op twee plaatsen zijn kaak gebroken, zo wees onderzoek in het ziekenhuis maandag uit. Het herstel zal minimaal vier weken duren.

De 25-jarige Guijt liep de blessure op na een botsing met Noordwijk-aanvaller Dorothea. De aanval ging vervolgens verder, waarna de bal op de stip ging na hands van Timo Ruigrok. Opvallend genoeg stopte Guijt met zijn pijnlijke mond nog de strafschop van Jaap van Duijn. Een paar minuten later werd hij vervangen door Robin Otten.

Guijt laat weten een ‘dubbelzijdige onderkaakbreuk’ te hebben opgelopen. ,,Niet de uitslag waar ik op hoopte”, zegt hij. ,,De onderste breuk staat al goed door een spalk. De breuk aan de zijkant staat recht en moet zichzelf gaan herstellen. De verwachting is dat het over vier weken volledig hersteld zal zijn. Komende week zoveel mogelijk rust houden en dan maandag weer controle.”

De doelman keerde vorig seizoen terug op het oude nest na een aantal seizoenen bij Foreholte te hebben gespeeld. ,,Ik had goede hoop dit jaar in het eerste te starten”, vertelt Guijt. ,,Ik hoor net van Kees (Zethof, red.) dat de keuze voor eerste keeper is uitgesteld tot ik weer terug ben. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik nog wedstrijden in het eerste ga spelen dit seizoen. Maar eerst zorgen dat ik weer snel op het veld sta.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)