,,De eerste 35 minuten speelden we uitstekend voetbal en waren we de baas op het veld. Daarna moesten we noodgedwongen wel gas terugnemen en hielden we op wilskracht stand. We sleepten er een verlenging uit, waarna we na strafschoppen de tweede voorronde bereikte”, vatte debuterend trainer Thomas Duivenvoorden het KNVB-bekerduel op De Kooltuin tegen JOS Watergraafsmeer in een notendop samen.

De naar de Derde Divisie zondag gepromoveerde Amsterdamse formatie werd door FC Rijnvogels de eerste 35 minuten met goed voetbal achteruit geduwd. De snelle 1-0 van Virgil Tjin-Asjoe, na een knappe omhaal, gaf de thuisploeg vleugels. Als Roy van Leeuwen niet veel later dè mogelijkheid op 2-0 niet had laten liggen, hadden de gastheren het zich zelfs een stuk gemakkelijker kunnen maken.

,,Een coronageval binnen de selectie gooide onze voorbereiding flink overhoop.”

Duivenvoorden: ,,In de beginfase domineerden we. Na 35 minuten ebde het voetbal bij ons echter weg. Niet helemaal vreemd. Een coronageval binnen de selectie gooide onze voorbereiding flink overhoop. Met slechts vier oefenduels in de benen begonnen we aan deze klus. Mijn spelers hadden maximaal 65 minuten per wedstrijd wedstrijdritme in de benen. Wedstrijdfit worden zat er dus niet echt in. Ook onze speelwijze en het zoeken naar de juiste formatie werden er ernstig door verstoord. We misten tegen JOS Watergraafsmeer met name de drie oefenduels tegen hoger spelende clubs.”

Uit juiste hout gesneden
Met de thee in zicht, en vooral na de doelwisseling, namen de bezoekers de regie over en kwam het vooral op fysiek spel aan. De Kooltuinformatie toonde echter aan uit het goede hout te zijn gesneden. Van beide kanten werd er op het scherpst van de snede gestreden. Dat was vooral het geval na de 1-1 die na ruim een uur op het scorebord verscheen.

FC Rijnvogels viert de winst na strafschoppen

Een rode kaart aan Amsterdamse zijde leek daarna soelaas te bieden voor de thuisploeg, maar omdat nieuwkomer Axel Wendt kort daarop met tweemaal geel noodgedwongen ook naar de kant moest, was het numerieke voordeel als sneeuw voor de zon verdwenen. Een wereldredding van de debuterende goalie Yannick Augustinus behoedde FC Rijnvogels in de slotminuut vervolgens van vroegtijdige uitschakeling.

FC Rijnvogels herpakt zich
Omdat er in de noodzakelijk geworden verlenging niet werd gescoord moest de beslissing uiteindelijk vanaf de strafschopstip vallen. ,,Van 65 minuten naar 120 minuten was een zware opgave voor de meeste spelers van mijn ploeg”, zag Duivenvoorden. ,,Daarbij kwam het wel goed uit dat er bij deze wedstrijd zes wissels waren toegestaan. Het verbaasde me overigens wel dat we ons in het tweede deel van de verlenging weer herpakten.”

,,Ik heb de jongens dan ook gecomplimenteerd met dit resultaat en ook met de uitvoering.”

De strafschoppenreeks eindigde uiteindelijk, mede dankzij een eerste gemiste Amsterdamse strafschop en een redding van -opnieuw- Augustinus in Katwijks voordeel (4-2). Het bereiken van de tweede voorronde, opnieuw thuis tegen en dit keer tegen het Brabantse UNA, leidde na afloop tot euforie in de Rijnvogels-kleedkamer. De geleverde inspanningen waren daarmee voor even vergeten.

,,We zijn meteen in het diepe gegooid. Ik heb de jongens dan ook gecomplimenteerd met dit resultaat en ook met de uitvoering. Met eerst goed voetbal en daarna op karakter hebben we dit bereikt. Dan telt de vermoeidheid even niet. Winnen maakt op zo’n moment alles goed.’’

Foto’s: Wim Ros

Lees ook: ‘Klijbroek loodst FC Lisse langs Blauw Geel ’38, bekeravontuur voor VVSB alweer voorbij’


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN