"banner

Er hadden misschien wel elf spelers in de rust gewisseld kunnen worden bij Hillegom. De ploeg van Arend Jan Kranenburg nam het op tegen directe concurrent EDO HFC. De Hillegommers poetsten tot twee keer toe een achterstand weg. Dat was vooral te danken aan invallers Calvin Arendse en Jasper van Trigt. Desalniettemin verliet de ploeg het complex met dubbele gevoelens.

De ambiance bij EDO maakten de meegereisde toeschouwers al niet vrolijk. Het oude complex aan de buitenkant van Haarlem had iets Engels. Een oude lange tribune en aan de overkant een staantribune. De grijze wolken die in de lucht hingen, maakten de sfeer compleet. Hillegom vocht tegen een directe concurrent om directe lijfsbehoud, maar moest dat op een plek doen, die dat niet verdiende.

‘Gelukkig’ hielpen de tweeëntwintig hoofdrolspelers op het veld mee om de wedstrijd te laten worden, die bij het sfeertje paste. Grijs, inspiratieloos en vooral slordig. Beide ploegen slaagden er in het eerste halfuur niet in om tot een fatsoenlijke aanval te komen. De teams wilden wel en hadden misschien grotere verwachtingen vooraf, maar op het moment zelf kwam het er niet uit.

Matig
,,De eerste helft was echt matig”, erkende een zichtbaar teleurgestelde Kranenburg na afloop. ,,Zij speelden 4-4-2 en het duurde veel te lang voordat we herkenden hoe we het moesten oppakken. Ons plan was vrij duidelijk uitgedacht en daar was ik vrij helder over. In de tweede helft kabbelde de wedstrijd gewoon weer door.”

,,Ik ben nu twee weken op rij belangrijk, maar bij een trainer weet je nooit of je dan aan spelen toe komt.”

Op slag van rust werden de Hillegommers voor het eerst gevaarlijk. Aiden Ryan ontsnapte aan zijn directe tegenstander en legde de bal voor de goal. Echter was er geen Hillegom-aanvaller die het leer een zetje kon geven. Niet veel later ging Ronald Turenhout samen met Ryan op het vijandelijke doel af. Turenhout had de bal kunnen afleggen en de inlopende buitenspeler, maar schoot zelf. Zijn inzet werd gepakt.

In het tweede bedrijf werd de wedstrijd wat aantrekkelijker. Het spel in balbezit was bij beide ploegen nog steeds niet om over naar huis te schrijven, maar door de vele fouten brak de wedstrijd open. Na ongeveer een uur spelen nam de thuisploeg de leiding. Uit een vrije trap kon de boomlange spits, Guus Rijs, binnenknikken: 1-0. Davey Braggaar, die de afwezige Rahim Gök moest vervangen, was kansloos.

Gouden wissel
Kranenburg zag dat zijn manschappen het lastig hadden en besloot om in te grijpen. Mitchell van der Paard en Turenhout werden geslachtofferd. Van Trigt en Arendse moesten nieuw elan in het elftal brengen. Het tweetal had slechts enkele minuten nodig om hun stempel te drukken. Arendse speelde zijn tegenstander knap uit en gaf de bal vanaf de rechterkant voor. Van Trigt werd op de rand van het strafschopgebied gevonden en schoot via de onderkant van de lat raak: 1-1.

Calvin Arendse snelt voorbij zijn tegenstander.

De Hillegommers wilden doordrukken, maar slaagden daar niet in. Aan de andere kant was het tien minuten voor tijd wel raak. Invaller bij de thuisploeg Wissam Boukachar kon vrij inschieten: 2-1. Hillegom wist dat het risico’s moest nemen om directe handhaving in het zicht te houden. Wederom was het Arendse die vanaf de rechterkant voor gevaar zorgde.

Hij slalomde langs drie tegenstanders en behield keurig het overzicht. Niels de Jong, die van zo’n achttien meter vrij kon aanleggen, schoot het leer tegen de touwen aan: 2-2. Arendse was even later dichtbij de winnende treffer, maar zijn inzet zeilde over. Daardoor eindigde de matige, maar ook interessante, wedstrijd in een puntendeling. Het vuurwerk wat de meeste mensen hadden verwacht, kwam er niet.

Warmlopen
Invaller Arendse was met twee acties zeer belangrijk voor zijn elftal. In de vorige wedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer leverde de aanvaller ook al een assist af bij de winnende treffer. ,,Ik zit al een tijdje op de bank en het is voor mij belangrijk om het op karakter te doen en mij te laten zien”, vond ‘de gouden wissel’.

,,Het is voor mij zelf lastig. Ik stond lang warm te lopen en daar kon ik me aan ergeren. Ik wil mijn voeten laten spreken en dat doe ik nu. Het gevoel wat ik voelde na die twee acties was wel een ontlading. Ik ben nu twee weken op rij belangrijk, maar bij een trainer weet je nooit of je dan aan spelen toe komt”, sluit de aanvaller met een knipoog af.

EDO HFC – SV Hillegom 2-2 (0-0) 57. Rijs 1-0, 67. Van Trigt 1-1, 81. Boukachar 2-1, 88. De Jong 2-2.

Hillegom: Braggaar, Van den Berg, De Groot, Ten Have, Van Leeuwen, Van der Paard (63. Arendse), De Jong, Pijpers, Ryan, Turenhout (63. Van Trigt), Van Veen (83. Van Dongen).