Zeventien duels won SV Hillegom achter elkaar. Maar in het achttiende duel ging het fout. In een voetbalspektakel zorgde Teylingen ervoor dat de Hillegommers hun foutloze score kwijtraakten. Geluk was het codewoord, iets waar Teylingen vanmiddag een abonnement op had. De topper in 3A eindigde in 3-2.

Een hoefijzer, konijnenpootje of klavertje vier. Allemaal symbolen die geluk brengen. De kip kan daar volgens Teylingen-trainer Laurens Mouter ook bij. ,,Het was de kip van de pupil van de week die ons geluk bracht’’, grapte hij na de wedstrijd. ,,De pupil van de week neemt naar zijn eigen wedstrijden altijd een beeld van een kip mee en zijn team staat bovenaan. En vandaag had hij hem ook meegenomen voor ons.’’ Dat Mouter het geluk van zijn ploeg zo probeerde te verklaren was niet vreemd. Dat Teylingen won was wonderbaarlijk te noemen.

Reclame voor het lagere amateurvoetbal

De wedstrijd was negentig minuten reclame voor het lagere amateurvoetbal. Elke minuut van de wedstrijd viel er wel iets te beleven. Het superieur voetballende Hillegom kreeg niet waar het recht op had: de drie punten. Vooral in de tweede helft voetbalde de ploeg van Bas Naber op een niveau dat veel te hoog is voor de Derde Klasse.

Hillegom-trainer Bas Naber was dan ook vol ongeloof na de wedstrijd. ,,Verliezen doet pijn, maar zo verliezen is onwerkelijk. De tweede helft hebben we enorm veel kansen gecreëerd, de bal ging via de paal en lat eruit en hij is zoveel keer van de lijn gehaald. Ik zeg altijd: geluk moet je afdwingen, maar na vandaag ben ik daar niet meer zo zeker van.’’

Na zes minuten kon het publiek op de Roodemolen al juichen. Raymond Dolieslager haalde vanaf dertig meter verwoestend uit, en zag zijn inzet via de binnenkant van de paal binnen vallen. Nadat Nick van Staveren de gelijkmaker had gemaakt, was het weer Dolieslager die voor een Sassenheimse voorsprong zorgde. De weelde bij de runner-up kon niet op. Tien minuten voor de thee maakte Stephan Assendelft er zelfs 3-1 van.

Doellijnprotector

De eerste helft was nog redelijk gelijkopgaand, de tweede helft liet Hillegom zien waarom het mijlenver bovenaan staat. ,,We hadden een soort doellijnprotector’’, zei Mouter over de tweede helft, ,,Hij kon er gewoon niet in. Hillegom heeft een bijzondere ploeg, waarvan een aantal spelers een paar niveaus te laag spelen. De tweede helft hebben we veel geleerd van Hillegom. De agressiviteit die ze laten zien in de duels. Die wil om te winnen. Dat hebben wij ook nodig in de nacompetitie als we daar iets willen betekenen.’’

Die strijdlust zag Naber ook terug in zijn team. ,,Ik kan de jongens niets verwijten. We hebben enorm veel strijdlust getoond. Maar soms moet je ook mazzel hebben en dat hebben we vandaag absoluut niet gehad.’’

Scoren deed Hillegom nog wel in de tweede helft. Al kwam het doelpunt niet voort uit de vele kansen die de koploper creëerde. Zwak uitkomen van de verder sterk keepende Wessel Zonjee zorgde ervoor dat Nick van Staveren zijn tweede van de middag kon aantekenen (3-2). Tot de laatste minuut bleef het vervolgens spannend op de Roodemolen. Zelfs Hillegom-keeper Daan Ruigrok meldde zich in blessuretijd in de zestien van de tegenstander. Maar op het moment dat Hillegom eindelijk doel trof, had de scheidsrechter al afgefloten voor het einde.

Teylingen – SV Hillegom 3-2 (3-1). 6. Dolieslager 1-0, 20. Van Staveren 1-1, 31. Dolieslager 2-1, 36. Assendelft 3-1  70. Van Staveren 3-2

Teylingen: Zonjee, Bisschops, Bob van der Vlugt, Jeroen Verwer, Zwetsloot, Assendelft, Dolieslager (76. Zwetsloot), Van Kesteren (85.Joost Verwer), Mark van der Vlugt, Van der Voort, Jongen

SV Hillegom: Ruigrok, Van Saase, Van de Berg, De Groot, Van Leeuwen, Van der Paard (89. Sobhi) Ryan, Pijpers (63. Van Trigt), Van Staveren, Beentjes, Dedel (63. Maitan)

Tekst: Matthijs Snepvangers