Je hebt wel is van die dagen waarop het allemaal net niet lukt. Een bal die net niet goed tussen een verdediger en aanvaller valt. Een inspeelpass is iets te ver van een medespeler. Zo’n middag had Noordwijk ook tegen ’s – Gravenzande. Het werd 1-3 op Sportpark Duinwetering.

 Zoals verwacht had Noordwijk de bal en moest het tempo van de wedstrijd bepalen. Dat deden ze vrij aardig, maar er was te vaak onnodig balverlies. Of de eindpass was niet zuiver genoeg. Trainer Kees Zethof kon dat beamen. „Vlak voordat zij de 0-1 maakten, waren wij al dichtbij een goal. Twee kansen werden niet afgemaakt.”

,,Na die kansen werd er een overtreding gemaakt op Tjeerd Westdijk. Daar werd niet voor gefloten. Hij probeerde dat te corrigeren en ging als een ouderwetse aanvaller klungelen in de eigen zestien. Hij raakte de bal kwijt aan de nummer zestien van hun en die schiet vervolgens de 0-1 binnen. Toen hadden we nog bijna de hele wedstrijd om dat recht te trekken, maar dat lukte niet.”

,,Als iemand een fout maakte, zag je geen ondersteuning van andere teamgenoten die de boel even corrigeerden.”

In het vervolg van de wedstrijd ging Noordwijk opzoek naar de gelijkmaker. Vooral in de eerste helft werden er teveel foute keuzes gemaakt om ’s – Gravenzande echt onder druk te zetten. Maar al gelijk nadat de thee net opgedronken was, ging het weer mis. Uit een counter stond de verdediging van Noordwijk niet op te letten en Patrick Triep volleerde de bal binnen. De bezoekers hadden wat ze hebben wilden.

„In de rust heb ik tegen mijn mannen gezegd dat we ons geduld moesten bewaren. We moesten het wel over de zijkanten blijven zoeken en zorgen dat er niet te snel de lange bal werd gespeeld“, concludeerde een nuchtere Zethof.

‘Net niet-verhaal’
Daar was echter in de tweede helft wat minder sprake van en dus greep Zethof in. Hij wisselde na de 0-2 iets van systeem zodat er wat minder over de zijkant gespeeld werd, maar dat de ballen wat sneller vanaf de zijkant erin gegooid werden. Dat lukte goed, want er was veel meer dreiging naar het doel van de rood-blauwen toe. Helaas voor Noordwijk kwam het ‘net niet-verhaal’ weer om de hoek kijken. Er werden ballen gemist of net over geschoten en van de lijn gehaald. Behalve bij een voorzet van Nick van Staveren. Die werd binnen gekopt door Brayen Bröcker: 1-2.

Vervolgens waren er nog de wel of geen handsballen van de ploeg van Richard Elzinga. Tot drie keer toe werd volop geappelleerd voor hands, maar de scheids wilde er niks van weten.

Zethof zelf kon niet echt een duidelijke reden aangeven waarom het zaterdag niet liep, maar Emiel Wendt kon dat wel. „We hielpen elkaar niet vandaag. Als iemand een fout maakte, zag je geen ondersteuning van andere teamgenoten die de boel even corrigeerden. Maar dat hoort natuurlijk wel.”

,,Maar goed, wij spelen ook gewoon elf tegen elf,  en zullen niet alles zomaar winnen.”

Wat dat betreft miste Noordwijk misschien wel een echte stofzuiger op het middenveld. Iemand die elke bal afpakt en hem dan vervolgens weer inlevert bij de goede kleur. En een echte leider die de boel bij elkaar raapt en oppept. Wendt vond niet dat Noordwijk zo’n type speler miste. „In principe is dat wel aanwezig, maar vandaag kwam het er net niet uit. Je ziet wel dat we hard hebben gewerkt, maar doordat we niet in ons spel zaten kwam het er niet goed uit vandaag.

Titel
Voor de resterende wedstrijden weet Noordwijk wat het te doen staat om de titel te pakken. „We kunnen alleen maar naar ons eigen spel kijken. Iedereen roept dat we allang kampioen zijn. Maar goed, wij spelen ook gewoon elf tegen elf,  en zullen niet alles zomaar winnen”, eindigde de trainer op een typisch Zethofiaanse manier.

Noordwijk – ’s – Gravenzande 1-3 (0-1) 16. Dag 0-1, 47. Triep 0-2, 75. Bröcker 1-2, 90. Belic 1-3

Noordwijk: Rondeltap, Ten Hoope, Van der Neut (89.Borsboom), Overvliet, Bröcker, Le Congé, Van Staveren (83.Van Duijn), Reynaers, Wendt, Westdijk, Manuputty (69.Bosma)

Tekst: Roy van der Meij
Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘VVSB zakt ver door de ondergrens tegen De Treffers’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO