Even werd het zondagavond muisstil op het sportpark van SJC aan de Lageweg. De promotie van het eerste elftal naar de Hoofdklasse werd uitbundig gevierd in Noordwijk. Maar het seizoen voor SJC begon gitzwart. Voorzitter Herman Meijvogel vond in de feestvreugde een passend moment van bezinning. De Noordwijkse club verloor dit jaar vier gewaardeerde leden. Twee verschillende emoties, heel dicht bij elkaar.

Het ontging niemand bij de Noordwijkers dat er naast een euforische stemming ook een andere emotie dicht aan de oppervlakte lag. Er werd genoten van de overwinning in de nacompetitie, maar tegelijkertijd stond men stil bij het verlies van verschillende clubmensen. Aad Mesker en Jan van der Weijden werden herdacht. Evenals de veel te vroeg overleden Sieb van Went. Het verschrikkelijke ongeluk in de Ardennen van de jeugdspeler heeft z’n sporen duidelijk achter gelaten bij de club. Dit jaar kwam het overlijden van oud-penningmeester Paul Zoutenbier er ook nog bij. Tien dagen nadat hij zijn functie had neergelegd bij de club, overleed hij.

,,Laten we wel zijn, we zijn van ver gekomen dit jaar”, benadrukt voorzitter Herman Meijvogel het bizarre seizoen van SJC. ,,Na deze overwinning bij Raalte denk je bij jezelf: die vier mensen hadden hier bij moeten zijn. Zij hadden dit moeten zien. Maar het mocht helaas niet zo zijn. We hebben er bij stil gestaan, maar uiteindelijk heeft de vreugde overwonnen. We moeten ook genieten van de rest van het seizoen.”

En genoten werd er uiteindelijk op de Lageweg. Geen platte kar (,,expres, want we zijn geen kampioen geworden”), maar wel een enorm feest op de club zelf. Tot elf uur werd er buiten genoten, stond de plaatselijke slager gratis broodjes warm vlees uit te delen als loyale sponsor, en zorgde een dj voor het muzikale vuurwerk. ,,Mijn stem begint net weer terug te komen”, buldert de preses van het lachen. ,,Er is heel veel positiviteit op ons afgekomen. Ik ben nu nog bezig met mailtjes te lezen, appjes te bekijken, beelden terug te zien. Echt kippenvel.”

De voorzitter beseft dat er geschiedenis is geschreven op de Lageweg. In het ruim 95-jarige bestaan van de club speelden de zwart-witten nog nooit op zo’n hoog niveau. ,,Je mag eerlijk weten, ik loop naast mijn schoenen sinds zondag hoor”, begint Meijvogel weer te lachen. ,,Maar ik ben nuchter genoeg om te weten dat ik binnen de lijnen geen bijdrage heb geleverd aan dit succes hoor. Dat heb ik buiten de lijnen mogen doen. We hebben geprobeerd elk detail kloppend te maken voor een succesvol seizoen, dat is ons denk ik aardig gelukt. En dit succes trekt mensen. We hebben aan het einde van het seizoen de kaartverkoop omhoog zien gaan. Die is in jaren niet zo hoog geweest. Er hangt een positief gevoel rond de club, die kunnen we goed gebruiken richting de toekomst.”

Nieuwbouw
In die toekomst is SJC ineens een Hoofdklasser. Die status voelt goed in Noordwijk-binnen, zeker met het oog op een nieuw complex aan de Lageweg. Volgens voorzitter Meijvogel komt het maken van politieke keuzes daarover steeds dichterbij. ,,Op onze vergaderingen deze week staat volgend jaar dik gedrukt op het programma. Hoe gaan we nu verder met de club als Hoofdklasser? Ook de besluitvorming rond het complex gaat deze week mogelijk een wending krijgen.”

,,Deze week wordt er een plan ingediend bij de gemeente. 5 juli worden er keuzes gemaakt bij het college van burgemeester en wethouders. Dan kan alles in een sneltreinvaart komen. Er wordt dan besloten hoe de velden komen te liggen en hoe een nieuwe sporthal en ons onderkomen een plek krijgt op deze postzegel. Daarna wordt er pas beslist over hoe alles er uit komt te zien, maar daar ga ik nog niks over zeggen”, glimlacht de preses tot besluit.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)