Het EK is iedere vier jaar een waar voetbalfeestje. In onze EK-special zoomen we elke dag in op de belangrijkste ontwikkelingen en analyseren die met een trainer, speler, bestuurder of analist uit de regio. In aflevering zestien komt spits Steven Olsthoorn aan het woord. Vorig seizoen was de Westlander nog in dienst van Katwijk, maar nu gaat hij de clubkleuren van FC Lisse vertegenwoordigen

Steven, om te beginnen. Hoe bevallen je eerste dagen op Ter Specke en was de voornaamste reden om van club te wisselen? 

,,Katwijk is een prachtige club, maar sportief is het niet geworden wat ik er van had gehoopt. Ik had het op de Krom prima naar mijn zin, maar het gaat toch om het voetballen. Bij FC Lisse is de groep hechter met jongens uit de eigen jeugd en is het allemaal wat kleinschaliger. Bij Katwijk is dat minder, al zitten daar ook hele fijne mensen. Ik heb niet veel speeltijd gehad en dat was voor mij reden om weg te gaan bij Katwijk. Bij FC Lisse hoop ik dat het anders gaat lopen. Ik wil altijd spelen en ga er alles aan doen om dat te bereiken. We komen terecht in een prachtige competitie met veel regioteams uit de Bollenstreek en dus veel derby’s. Qua reistijd maakt Lisse of Katwijk voor mij niets uit. Het is nog geen drie kwartier rijden naar Naaldwijk”

Dan over naar het EK. Wat vind je er tot dusver van?

,,Ik vind het een verrassend verloop hebben. Iedereen heeft het maar over het matige niveau. Volgens mij zijn we verwend met het Champions League-voetbal. Ik vind het tactische spel van sommige landen best wel goed hoor. Als je kijkt naar Italië is het indrukwekkend wat ze doen. Het is mooi om te zien hoe zij de tegenstander lokken om vervolgens in de counter toe te slaan. Knap hoor. Wij vergeten soms dat je in het hedendaagse voetbal met strijd en passie heel ver kunt komen. Dat is heel veel waard, hoor. Je kan niet meer leunen op één speler. Daarnaast geniet ik erg van Pelle, de spits van Italië.”

,,Het wordt nu met de kwartfinales een stuk interessanter. Ik had al verwacht dat Portugal door zou gaan, al was het close tegen de Polen. Vanavond speelt België tegen Wales. Dat wordt een kraker en die pot kan twee kanten op. Bij Wales draait het natuurlijk vooral om Bale. Als hij zijn dag niet heeft, wordt het lastig voor Wales. Maar vergeet niet dat die gasten veel strijd kunnen opbrengen. Ik ben benieuwd hoe België zich gaat presenteren. In principe moeten ze deze wedstrijd winnen, maar Wales is lastig voor de Belgen. Van de laatste drie onderlinge ontmoetingen verloren ze er twee en speelden ze één keer gelijk.”

Welk land gaat het EK winnen? 

,,Voorspellen is lastig, want wie had gedacht dat IJsland zou winnen van Engeland? Ik denk toch dat Italië het EK gaat winnen. Zij hebben op mij de meeste indruk gemaakt. De Italianen hebben echt een uitgebalanceerd team en weten precies hoe ze wedstrijden moeten winnen. Als je achter komt tegen ze, dan heb je een probleem. Ze geven haast niets weg en hebben ook nog een geweldige keeper van 38 jaar in het doel staan. Dat is genieten.”

,,Frankrijk zal ook echt niet gemakkelijk over IJsland denken. De IJslanders wonnen in de kwalificatie ook tweemaal van Nederland en maken nu weer indruk. De Fransen zullen zeker op hun hoede zijn, want ze kwamen ook al achter tegen Ierland. Maar dat is weer het leuke van voetbal: het blijft soms onvoorspelbaar.”

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN