Voor de tweede week op rij kwam Katwijk niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, maar het gevoel na de wedstrijd tegen IJsselmeervogels was wel heel anders dan na het thuisduel tegen De Treffers een week eerder. “We speelden een hele slechte eerste helft”, was de analyse van spits Ahmed el Azzouti na het bezoek aan zijn oude club.

“Als we met elkaar de juiste keuzes maken in het veld, kunnen we hier gewoon winnen”, stelde El Azzouti na afloop. Voor rust ging het echter al mis bij de basisvoorwaarden. IJsselmeervogels probeerde vanaf het eerste fluitsignaal om het tempo laag te houden en kreeg het voor elkaar om Katwijk daarin mee te nemen. Het gevolg: twee schoten op doel, eerlijk verdeeld over beide ploegen, en heel veel slordigheden over en weer. “We speelden niet top”, vond el Azzouti. “Het was van onze kant een hele slechte eerste helft. De tweede helft was oke.”

In die tweede helft ging het tempo wat omhoog en zorgde de inbreng van Mukhtar Suleiman – hij verving – Kilian van Mil voor wat nieuw elan. IJsselmeervogels moest verder terug en gaf iets meer weg dan voor rust, maar bleef overeind. Naarmate de wedstrijd vorderde, kropen de Rooien meer uit de schulp en zochten ze naar mogelijkheden om via de counter toe te slaan. Die mogelijkheden werden in de meeste gevallen slecht uitgespeeld of goed verdedigd, maar in de laatste seconden van de wedstrijd kon Kevin Sterling nog zomaar de overwinning stelen. Zijn schot, uit een moeilijke hoek, werd gered door Katwijk-doelman Jean Paul van Leeuwen.

“In sommige wedstrijden ging bij ons het lopen na de eerste goal en maakten we er daarna meer. Nu bleef het lang 0-0 en gingen zij steeds meer geloven in een punt”, zegt El Azzouti. Dat geloof betaalde zich uit voor IJsselmeervogels. “Dit zijn echt verloren punten”, klonk het teleurgesteld uit de mond van de aanvalsleider van Katwijk. “Deze week weer goed en scherp trainen en zorgen dat we tegen TEC wel tot scoren komen.”

Interview Correia
Anthony Correira stak zijn mening over de doelpuntloze remise van Katwijk bij IJsselmeervogels ook niet onder stoelen of banken. “Heel teleurstellend. We hadden hier meer uit kunnen en eigenlijk moeten halen”, baalde de coach in gesprek met mediapartner RTV Katwijk.