Het was misschien meer dan een compliment. Iemand uit de staf van UNA kwam na de wedstrijd nog even naar FC-Rijnvogels-trainer Thomas Duivenvoorden toe. „Jullie waren in de eerste helft absoluut de betere ploeg. Wij waren in de tweede helft sterker’’, drukte het staflid van de Brabantse zondag derdedivisionist de oefenmeester van de Katwijkers nog eens op de feiten. Des te pijnlijker was het dat het scorebord na negentig minuten voetbal 2-4 liet zien. „We vergaten te voetballen in de tweede helft’’, legde Duivenvoorden de vinger op de zere plek.

Vlak voor het begin van de wedstrijd moesten de netten van de goal, waarin UNA-keeper Yannick Derix zich bevond, nog even gemaakt worden. Het zorgde er blijkbaar voor dat het energielevel van de Katwijkers maximaal werd opgespaard, want vanaf de eerste minuut klapte FC Rijnvogels erbovenop.

Het spel golfde op en neer. Het was oprecht zonde dat er geen publiek aanwezig mocht zijn op sportpark De Kooltuin, want het was genieten geblazen. De roodhemden kwamen na een half uur spelen dan ook verdiend op voorsprong via Virgil Tjin-Asjoe.

„Wij waren in de eerste helft gewoon heer en meester’’, vond Duivenvoorden. „We hadden in de rust met meer dan 1-0 voor kunnen staan. Ik gaf ook gelijk aan dat we rustig moesten blijven. Het spel wat we speelden functioneerden namelijk.’’

Toch bleken het achteraf loze woorden, want vanaf het begin van de tweede helft nam UNA meer en meer het heft in handen. Via een corner kwam het op gelijke hoogte en nadat Max van den Akker even later de 1-2 scoorde, leek het duel gespeeld.

FC Rijnvogels knokte zich via Jaap van Duijn echter al snel weer terug. Toch tekende Niek van Boekel één minuut later alweer voor zijn tweede treffer van de avond en daarna was het Nick Tielemans die voor het slotakkoord zorgde. „We kwamen niet meer over die derde tegenslag van de avond heen. Vier tegentreffers in één helft is gewoon teveel van het goede’’, analyseerde Duivenvoorden.

„We hadden in de tweede helft misschien wat meer onze momenten kunnen kiezen als het gaat om het drukzetten. Vooral omdat zij in de diepte dreigend waren. Zij deden het ook een stuk beter door in de opbouw van achteruit telkens op hoge snelheid in te dribbelen, maar dan nog had dit niet nodig geweest.’’

De Katwijkers haalden er zodoende de nodige ontwikkelpunten uit. Tegelijkertijd mocht FC Rijnvogels trots zijn op het vertoonde veldspel en het feit dat ze het een zondag derdedivisionist zo lastig hadden gemaakt.

FC Rijnvogels – UNA 2-4 (1-0) 30. 0-1 Tjin-Asjoe, 60. Van Boekel 1-1, 71. Van den Akker 1-2, 73. Van Duijn 2-2, 74. Van Boekel 2-3, 87. Tielemans 2-4

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever, Schonenberg (87. Van Steen), Michel, Verlaan, Bakker, Driebergen, Tjin-Asjoe (90. Van der Stoep), Van Leeuwen (82. Parami), Reyneveld, Van Duijn