Terug van eigenlijk nooit weggeweest: het Equipo Voetbalreizen Topscorersklassement. Wie zijn onze topschutters uit de Bollenstreek? Daarvoor blikken we nog even terug op de maand januari. De Tweede Divisie begon al vroeg in die maand aan de tweede seizoenshelft. Daarom is het niet gek dat de topscorer van de eerste maand van 2020 uit die competitie komt.

Beter gezegd: topscorers. Dani van der Moot (Rijnsburgse Boys), Marciano Mengerink (vv Katwijk) en Nick van Staveren (vv Noordwijk) kwamen allemaal tot drie treffers. Drie winnaars dus van de maand januari. Het legde vooral Van der Moot geen windeieren voor het overall-klassement. De aanvaller stootte door naar de top en schoot zelfs Niels van Veen (Hillegom) van de eerste plek.

Afgelopen weekend
Hoe staat het klassement er nu voor in de zevende week van het nieuwe kalenderjaar? Het afgelopen weekend maakte Kagia-middenvelder Rens Lamboo een flinke sprong in het klassement vanwege z’n hattrick tegen CVV Berkel. Voor de club uit Lisserbroek slechts een doekje tegen het bloeden. De ploeg van René Ras verloor met 7-3 (!).

In de top van het klassement bleef Van der Moot tegen AFC zonder goals. Voor z’n koppositie maakte het niks uit, wel kwamen er spelers dichter bij z’n nummer 1-positie. Felitciano Zschusschen maakte twee treffers voor VVSB en bracht z’n seizoenstotaal naar 12. Dat is net zoveel als de spits van Rijnsburgse Boys erin heeft liggen, alleen is de ratio van de Tweede Divisie hoger dan de Derde Divisie.

Van Veen zakt weg
Omdat Hillegom vanwege storm Ciara niet in actie kwam zakte Van Veen wat weg in het klassement. Hij heeft dit weekend ook Noordwijk-aanvaller Van Staveren en Quick Boys-aanvaller Tommy Bekooij langszij zien komen. Zij scoorden beiden in de derby tussen Noordwijk en Quick Boys op Sportpark Duinwetering.

Nu de belangrijkste stijgers en dalers zijn besproken, kunnen we weer een blik werpen op de volledige ranglijst. Wie staat er bovenaan bij jouw favoriete club? De volledige lijst met topscorers in de Duin- en Bollenstreek vind je hier. In de lijst staan momenteel 171 voetballers.

Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
32
1,46
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde/Vierde Klasse
1,0
26
1,0

Bij Equipo boek je binnen enkele minuten jouw complete voetbalreis. Jij kiest de wedstrijdkaartjes, het hotel en de vlucht. Alles is aan te passen naar je eigen voorkeur, dus je bent en blijft de baas over je eigen voetbalreis. We verzorgen voetbaltrips naar de grote Europese voetballanden zoals Spanje, Italië, Engeland, Duitsland en Portugal. Liever op voetbalreis naar jouw favoriete club? Wat dacht je van toppers als FC BarcelonaLiverpoolTottenham HotspurReal Madrid of Arsenal? Genoeg landen om te bezoeken en genoeg voetbalwedstrijden om te beleven.

Visual: Mike van Haaster

Lees ook: ‘Van der Lans is nog niet uitgeleerd bij Ter Leede’

POPULAIRE BERICHTEN