Terwijl de helft van de voetbalclubs carnaval vierden of spelers op wintersport zagen gaan, kwamen Ter Leede en SJC nog in actie afgelopen weekend. Voor de spelers van de beide clubs uit de Bollenstreek het moment om in te lopen in het Equipo Voetbalreizen Topscorersklassement. Lukte dag ook?

In Sassenheim niet. De rood-gelen speelden zaterdagmiddag tegen GOES maar gingen met 3-0 onderuit in Zeeland. Geen enkele speler schoof dus op in de klassering. In Noordwijk was het een ander verhaal. SJC won in eigen huis in de Hoofdklasse van hekkensluiter Alcides met 4-0. Wel kwamen alle vier de goals van een verschillende speler.

Clubtopscorers
Wat maakt dat uit voor het klassement? Vooral Wesley Haasnoot wist met zijn vijfde competitietreffer een paar plekjes te stijgen. Hij komt nu naast clubtopscorer Lucas Coopmans te staan. Ook tiener Chris Haasnoot scoorde. Hij staat nu met één treffer voor het eerst in het klassement.

Wie staat er bovenaan bij jouw favoriete club? De volledige lijst met topscorers in de Duin- en Bollenstreek vind je hier. In de lijst staan momenteel 183 voetballers.

Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
32
1,46
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde/Vierde Klasse
1,0
26
1,0

Bij Equipo boek je binnen enkele minuten jouw complete voetbalreis. Jij kiest de wedstrijdkaartjes, het hotel en de vlucht. Alles is aan te passen naar je eigen voorkeur, dus je bent en blijft de baas over je eigen voetbalreis. We verzorgen voetbaltrips naar de grote Europese voetballanden zoals Spanje, Italië, Engeland, Duitsland en Portugal. Liever op voetbalreis naar jouw favoriete club? Wat dacht je van toppers als FC BarcelonaLiverpoolTottenham HotspurReal Madrid of Arsenal? Genoeg landen om te bezoeken en genoeg voetbalwedstrijden om te beleven.

Foto: Johanna Oskam

Lees ook: ‘De rollercoaster van 403 dagen is voorbij voor Hudepohl’

POPULAIRE BERICHTEN