Het was een redelijk rustig weekeinde bovenin de lijst van het Equipo Voetbalreizen Topscorersklassement. Op een iemand na: koploper Dani van der Moot schoot er namens Rijnsburgse Boys weer een in tegen Koninklijke HFC, en dus deed hij veruit  de beste zaken voor het klassement. Hij zag zijn voorsprong weer iets toenemen en de vraag is wie de aanvaller nog gaat stoppen?

Dat zou best weleens Jaap van Duijn kunnen zijn, die eveneens met zijn dertiende treffer, de winnende strafschop tegen DHSC, nu gelijk staat met Van der Moot. Het verschil tussen beiden is bijna twee punten, aangezien goals in de Tweede Divisie beter worden gewaardeerd. Namens Katwijk deed Marouane Afaker ook een duit in het zakje. Met zijn twee goals tegen GVVV sprong de aanvaller de top-20 in. Hij staat nu zeventiende.

 

Er waren maar liefst elf spelers die voor de eerste keer scoorden dit seizoen; Bennie van Noord, Jeffrey Bok, Jordy Groot, Aziz Talat, Mark van der Heijden, Billal El Kourami, Dani Hoogkamer, Joost van Dam, Sten Admiraal, Fadil Sukurica, Marijn de Kok

Nu de belangrijkste stijgers en dalers zijn besproken, kunnen we weer een blik werpen op de volledige ranglijst. Wie staat er bovenaan bij jouw favoriete club? De volledige lijst met topscorers in de Duin- en Bollenstreek vind je hier. In de lijst staan momenteel 182 voetballers.

Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
32
1,46
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde/Vierde Klasse
1,0
26
1,0

Bij Equipo boek je binnen enkele minuten jouw complete voetbalreis. Jij kiest de wedstrijdkaartjes, het hotel en de vlucht. Alles is aan te passen naar je eigen voorkeur, dus je bent en blijft de baas over je eigen voetbalreis. We verzorgen voetbaltrips naar de grote Europese voetballanden zoals Spanje, Italië, Engeland, Duitsland en Portugal. Liever op voetbalreis naar jouw favoriete club? Wat dacht je van toppers als FC BarcelonaLiverpoolTottenham HotspurReal Madrid of Arsenal? Genoeg landen om te bezoeken en genoeg voetbalwedstrijden om te beleven.

Foto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN