SJC neemt het aanstaande zondag op tegen De Bataven. De Noordwijkers zullen er alles aan willen doen om de koppositie in de zondag Hoofdklasse te behouden. Iemand die in de tweede seizoenshelft een belangrijke rol moet gaan spelen is David Verweij. Genoeg reden om de verdediger, die terugkeert van een meniscusblessure, een aantal vragen te stellen.  

David, allereerst, hoe staat het ervoor met je blessure?
,,Dat gaat eigenlijk heel goed. Ik ben half december geopereerd aan mijn meniscus. Na een week of drie ben ik weer gaan trainen bij de fysio, een paramedisch centrum in Noordwijk. Sinds twee weken train ik weer volledig mee met de groep. Ik zal zondag eerst een uur spelen in het tweede en daarna sluit ik eventueel nog aan bij het eerste, maar dat moeten we nog even bekijken.’’

Je hebt helemaal geen last meer?
,,Twee weken geleden had ik wat irritatie aan de knie, maar dat schijnt te horen in het revalidatieproces na zo’n operatie. Dat was gewoon een kwestie van ontstekingsremmers nemen. Nu heb ik helemaal geen last.’’

,,Ik heb dezelfde blessure één keer eerder gehad, aan dezelfde knie. Ik speelde in december een aantal weken met pijn en omdat ik de blessure al eerder heb gehad, wist ik dat het wel een scheurtje in de meniscus was. Toen heb ik op een gegeven moment een MRI-scan laten maken.”

,,Ik kon erg snel terecht in het ziekenhuis, dus mede daarom heb ik redelijk snel kunnen herstellen. Alhoewel ik wel denk dat hoe snel je herstelt vooral met je eigen inbreng te maken heeft. Ik heb 3 a 4 keer in de week hard getraind bij de fysio, dat heeft er voor gezorgd dat mijn benen nu wel wat kunnen hebben.’’  

,,Ik denk niet dat we tot de topfavorieten behoorden aan het begin van het seizoen, maar als ik nu kijk denk ik dat wij de beste ploeg zijn uit de competitie”

Jullie spelen zondag een thuiswedstrijd tegen de Bataven. Dit zou eigenlijk geen probleem moeten zijn als je naar de ranglijst kijkt?
,,Nee, dat lijkt mij ook niet. We hebben een hele goede eerste periode van het seizoen gekend, waarin we acht keer wonnen en twee keer gelijk speelden. Toen stonden we ook echt wel wat punten los. Nu merk je dat er wel iets meer druk bij komt kijken. Hier hebben we het als groep op trainingskamp ook over gehad. We hebben naar elkaar uitgesproken dat we ons niet te veel met die druk bezig moeten houden en het gewoon lekker potje per potje moeten bekijken.’’

Dat past ook beter bij het beeld wat men van de club SJC heeft. Je hoort van iedereen dat SJC ‘een warm bad’ is.
,,Ja dat denk ik ook. We hebben een hechte groep, waarin we alles tegen elkaar kunnen zeggen en elkaar overal op kunnen aanspreken. Een goede mix tussen jongere en oudere jongens ook. Tuurlijk willen we elke wedstrijd winnen, maar we moeten ons niet te veel focussen op het kampioenschap, gewoon lekker voetballen en het potje per potje bekijken, zoals ik net al zei.’’

Zie je het nog als een verrassing dat SJC meedoet om het kampioenschap?
,,Vorig jaar deden we natuurlijk ook al een tijd mee. Uiteindelijk zijn we wel met redelijk wat punten achterstand op ADO ’20 geëindigd. Er zijn wat ploegen uitgegaan, maar ook wat redelijke ploegen teruggekomen. Ik denk niet dat we tot de topfavorieten behoorden aan het begin van het seizoen, maar als ik nu kijk denk ik dat wij de beste ploeg zijn uit de competitie. Ook scheelt het dat je Tom Duindam voorin hebt lopen die er geloof ik al zestien in heeft geschoten.’’

,,Er is hier en daar wat contact met andere clubs, maar een stap hogerop is natuurlijk ook mogelijk met SJC als we promoveren”

Vind je dat de hand van Sjaak Polak terug te zien is in het succes?
,,Ik denk sowieso dat het na drie jaar Kees Zethof wel goed was om een nieuw gezicht voor de groep te hebben. Sjaak heeft heel veel trainingsvariatie en brengt een stapje professionaliteit mee. In de voorbereiding hebben we keihard getraind, zodat we topfit aan het seizoen zijn begonnen. Daar pluk je nu de echt vruchten van.’’

Je had het net al even over Duindam, die heeft zijn contract bij SJC verlengd. Jij daarentegen nog niet, wat is daar de reden voor?
,,Ik heb eerder aangegeven dat ik wel de ambitie heb om nog hoger te willen voetballen. Dat heb ik vanaf moment één gezegd. In mijn eerste seizoenen zijn er wel een aantal clubs geweest, maar toen heb ik besloten bij SJC te blijven. Nu sta ik wel open voor een stap omhoog, ruiken aan het echte werk.’’

,,Die blessure kwam natuurlijk tussendoor en ik heb afgesproken dat ik eerst helemaal fit wil worden en daarna pas een keuze ga maken. Er is hier en daar wat contact met andere clubs, maar een stap hogerop is natuurlijk ook mogelijk met SJC als we promoveren.’’

Tekst: Max van Steen

Foto: Johanna WeverPOPULAIRE BERICHTEN