Met negen punten uit drie wedstrijden was Rijnsburgse Boys met een foutloze reeks bezig. En niet de minste tegenstanders werden aan de kant geschoven. Zo won de ploeg van Pieter Mulders uit bij Kozakken Boys en HHC Hardenberg. Afgelopen zaterdag werden ze van de roze wolk af gespeeld door De Dijk. Was dat dan een incidentje?

Hallo Jordy. Weet jij antwoord op die vraag? 
,,Laten we het inderdaad als een incident beschouwen. Het voetbal was namelijk helemaal niet zo slecht van onze kant. Alleen krijgen we er wel weer vier tegen. En dat gebeurt ons te vaak dit seizoen. Daarnaast creëerden we ook genoeg kansen. Daar kon het ook niet aan liggen.”

,,Het ging net zo lekker. We wonnen twee pittige uitwedstrijden; bij HHC Hardenberg en Kozakken Boys. Ik raakte alleen tegen Hardenberg licht geblesseerd en speelde dus niet mee in Werkendam. Daar hebben we ook wel wat geluk gehad met de winst. Maar dat mocht ook wel een keertje.”

Waar lag het dan aan afgelopen zaterdag?
,,We maakten individuele foutjes. We gaven bijvoorbeeld een penalty weg. Kijk, als verdediger kijk je naar de aanvallers en vraag je jezelf af waarom ze bepaalde ballen er niet inschieten. Als aanvaller kijk je juist weer naar de verdediger. Maar dat is allemaal te simpel. We doen het met elkaar. Zoals ik al zei: het spel was niet eens zo slecht. Alleen ging er net even iets teveel mis bij de tegengoals.”

Wat weet je van de komende tegenstander: AFC?
,,We hebben nog nooit in een officiële wedstrijd tegen AFC gespeeld. Alleen af en toe in de voorbereiding. Ik heb de club dit seizoen nog niet zien spelen en kan dus alleen afgaan op de stand. Daarin gaat het voor AFC nog niet zo best. Ze hebben echt de punten nodig. Hoe ze tegen ons zullen spelen, is voor mij nog de vraag.”

,,Ik ken ook niet zoveel jongens van AFC. Behalve Mark van den Boogaart. Daar heb ik nog mee samen gespeeld bij Rijnsburgse Boys. Het is tof om hem morgen weer even te zien.”

Als we de stand er inderdaad eens bijpakken, dan kunnen jullie inderdaad een goede stap zetten op de ranglijst bij een driepunter.
,,Ja, we moeten niet teveel naar anderen kijken sowieso. Maar dit is best een lastige competitie. Vorig jaar zaten er nog wel eens potjes tussen waarbij je eigenlijk van te voren wist dat de drie punten wel in huis bleven. Dat kan in de Tweede Divisie niet meer. Het zit zo dicht bij elkaar. Maar als we winnen, dan hoeven we even niet meer naar beneden te kijken.”

Een week geleden verlengde jij je contract. Dat deed je gelijktijdig met Joël Tillema. Dat is geen toeval zeker?
,,Joël is een maatje van me. We zien elkaar naast het voetbal bijna dagelijks. Natuurlijk praat je er dan met elkaar wel over. Maar ik heb eigenlijk nooit getwijfeld of ik wel of niet moest bijtekenen. De club wilde al vrij snel met mij verlengen. Daar sprak waardering uit. Ik heb hier en daar wel wat van andere clubs gehoord. Waarschijnlijk had Rijnsburg dat ook in de gaten en heeft die snelle verlenging er mee te maken gehad.”

Foto: Hans Heemskerk
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)