Mike Boelee is een van de laatste der Mohikanen. De ervaren verdediger van Ter Leede zag voetbalvrienden als Vincent Ammerlaan en Mitchell Kappenberg afzwaaien bij de Sassenheimers. Boelee niet. Die plakt er nog een jaartje aan vast. Maar precies op het belangrijkste moment van de competitie raakte de 26-jarige Amsterdammer geblesseerd.

Dus is vraag één: sta je zaterdag weer het op het veld?
,,Nee. Das duidelijk hè? Ik raakte tegen DHC geblesseerd in de Districtsbeker. Ze dachten eerst dat het mijn enkelbanden waren. Maar met het gewricht is alles in orde. Mijn kuitbeen bleef alleen gevoelig en dik. Daarom gaan we toch binnenkort maar even een foto laten maken. Misschien dat er een scheurtje in zit ofzo, maar dan kunnen ze er in ieder geval uitsluitsel over geven. Kijk, ik moet ook gewoon blijven werken, maar dat bevordert het proces natuurlijk niet. Ik kan alleen moeilijk tegen m’n baas zeggen dat ik even drie weken niet kom werken omdat ik zo nodig een potje moest voetballen.”

Nou, daar zit je dan in de meest cruciale fase van het seizoen..
,,Dat is ongelooflijk balen. Net nu de belangrijkste potten van het seizoen voor de deur staan, ben ik er niet bij. Maar ook zonder mij kunnen ze het. Dat hebben ze vorige week wel laten zien. Verder ben ik gewoon bij de wedstrijdbespreking, ga ik gewoon mee de bus in naar Gouda. En weet je wat het is: ik vind dat ik zelf ook niet moet zeuren. Kijk nou naar Ronnie Verplancke. Die heeft dit al driekwart van het seizoen.”

Hoe leeft de titelstrijd onderling bij jullie?
,,Vanuit de club voelen we in ieder geval totaal geen druk. Maar binnen de groep zijn we er wel mee bezig. We kijken wel een beetje naar het resterende programma van Achilles Veen, Spijkenisse en natuurlijk die van onszelf. Morgen zouden wij zomaar de lachende derde kunnen worden, omdat Spijkenisse – Achilles Veen op het programma staat. Maar laten we vooral niet op de zaken vooruit gaan lopen. Jodan Boys-uit is altijd al een lastige kluif voor ons geweest. Pas na half vijf mogen wij naar die wedstrijd gaan kijken.”

Ervaren jongens als Renee Troost, Mitchell Kappenberg en Vincent Ammerlaan gaan de club om verschillende redenen verlaten. Hoe kijk jaar daar tegenaan?
,,Het beleid van de club respecteer ik. Als je geen geld hebt, kun je het ook niet uitgeven. Maar persoonlijk vind ik het natuurlijk hartstikke jammer. We krijgen er ook jongens voor terug hoor. Maar in de afgelopen jaren heb ik wel een band met dit soort gasten opgebouwd. Ik denk ook wel dat wij contact met elkaar blijven houden, ook als ze weg zijn. De club betrekt ons als spelers ook wel in de zoektocht naar nieuwe spelers. We hebben nog een keeper nodig die de strijd aan kan gaan met Ruben van der Does. Dan wordt er ook wel eens naar onze mening gevraagd.”

,,Daarnaast ben ik blij met versterkingen als Stefan Kraaijvanger en Rob Zandbergen. Ook met de andere jongens hoor, maar deze gasten kunnen wel iets extra’s brengen. Ze hebben ervaring op een hoog niveau en dat nemen ze mee naar Sassenheim. Dat zullen we nodig hebben volgend jaar. In welke competitie we dan ook spelen.”

Dat wilde ik je nu net vragen. In welke competitie speelt Ter Leede volgend jaar?
,,Haha. Ik weet niet of ik dit hardop moet zeggen, hoor. Nou laat ik het zo verwoorden: we gaan er alles aan doen om volgend jaar in de Derde Divisie te voetballen. Dat heb ik mooi op een diplomatieke manier gezegd hè?”

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN