FC Lisse wist de afgelopen drie wedstrijden niet tot een overwinning te komen. Daardoor is de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen De Dijk van cruciaal belang. Rowdy van der Putten is met zeven doelpunten topscorer van de ploeg. Echter zag de Lisser dat zijn club zich voor volgend seizoen wist te verzekeren van de diensten van aanvallers Oussama Siali en Bryan Iliohan. Toch blijft de aanvaller ontspannen daar onder: ,,Concurrentie maakt mij scherper en beter.” 

Hallo Rowdy. Laten we beginnen met het laatste nieuws. Jullie trainer, Robbert de Ruiter is geschorst. Was jij ook zo verrast?
,,Ja, ik was er aardig door verrast. Ik hoorde het gisteravond pas toen ik op de club kwam. De ‘ins en outs’ van wat er precies aan de hand is, weet ik nog niet. Laten we hopen dat we na het weekend weten hoe het zit. Het ging volgens mij over een wedstrijd die we een paar weken geleden speelden tegen Jong Sparta (3-4 winst, red.). Hij werd toen naar de tribune gestuurd, maar zover wij weten was dat allemaal niet zo heftig als wat we nu horen.”

,,Die middag heeft hij geen buitensporige dingen gedaan, maar goed. Arno (Lancel, red.) heeft gister de training gedaan en volgens mij is Robert van Boxel zaterdag zijn assistent. Hij heeft de hele week niet getraind en is bezig met zijn trainingspapieren. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik geen eens weet wie de opstelling nu maakt. Robbert mag op dit moment geen taken uitvoeren namelijk.”

Hoe vind je het persoonlijk gaan dit seizoen?
,,Ik vind dat ik opzich een aardig seizoen draai. Een spits wordt uiteindelijk afgerekend op zijn doelpunten. Na de winterstop heb ik geen slechte wedstrijden gespeeld, maar ik kan er behoorlijk ziek van zijn als ik een wedstrijd of tijdje niet scoor. Vorig seizoen kwamen de goals wat later. Misschien dat het dit seizoen nog moet komen. De Tweede Divisie is toch een stapje hogerop. Ik ben er een tijdje uit geweest met een knieblessure, dus dat geeft een vertekenend beeld.”

De club heeft een aantal concurrenten aangetrokken. Hoe sta jij daar in?
,,Ik heb me er niet druk om gemaakt. Concurrentie maakt mij scherper en beter. Als ik het dit seizoen goed doe, heb ik volgend seizoen misschien wel een voorsprong op de rest. Ik ben een spits die hard werkt. Dat ik dan energie tekort kom in de zestien, hoor ik wel vaker. Misschien zit er wel wat in en moet ik luier worden. Anderzijds is dat ook mijn manier van spelen.”

Jullie hebben de afgelopen drie wedstrijden verloren. Is er paniek in de tent?
,,Nee. We hebben verloren van tegenstanders die boven ons staan en echt goed zijn. Voor de winterstop wonnen we bijvoorbeeld van GVVV en Kozakken Boys. Dat waren toen bonuspunten. Als je terugkijkt op de afgelopen drie wedstrijden, dan krab je jezelf wel achter de oren. Ik denk dat wij bij Katwijk moesten winnen. Het is zuur dat we dat niet hebben gedaan, maar we hebben geen angst. Zaterdag moeten we er staan.”

Hoe cruciaal is het duel van aankomende zaterdag tegen De Dijk?
,,Nou, als je drie keer op rij hebt verloren, dan wordt het wel weer tijd voor een overwinning. De vorige wedstrijd kwamen zij na een paar minuten met tien man te staan en wonnen we met 0-3. Het is zaak dat we winnen, zeker tegen een concurrent. Bij De Dijk hebben ze dit seizoen met aardig wat randzaken te maken, dus dat zal geen positief effect hebben.”

Foto: Hubert HabersPOPULAIRE BERICHTEN