Rowdy van der Putten (FC Lisse) kreeg vorige week op de donderdagavondtraining een flinke sliding te verwerken. Z’n been klapte dubbel, maar de Lisser herstelde wonderbaarlijk snel. Zo snel, dat hij zelfs vorige week al een half uur mee kon spelen en ook tegen TEC van de partij is.

Tenminste, als het doorgaat. Wat denk jij, Rowdy?
,,Goede vraag. Ik was net de hond aan het uitlaten en ik liep over de dijk bij mij achter. Daar zag de grond en het gras er nog keihard uit. En vanmiddag (vrijdag red.) gaat het volgens mij nog sneeuwen ook? Ik heb er een hard hoofd in. Maar ik hoop natuurlijk wel dat we kunnen spelen.”

Hoe staat het met je eigen fysieke gesteldheid?
,,Ja, eigenlijk wel goed. Na die donderdagtraining ben ik vrijdag naar de fysio gegaan. Daar bleek er toch wel wat vocht bij m’n kniebanden te zitten. Ik heb dat er zoveel mogelijk geprobeerd uit te fietsen. En ook wat Ibuprofen genomen, haha. Maar eigenlijk werd ik die zaterdag best aardig wakker. Ik heb toen tegen de trainer gezegd: ‘als ik moet spelen tegen Achilles ’29, dan kan dat.'”

,,Hij bracht mij uiteindelijk een half uur van te voren in. Nu voel ik me eigenlijk prima. Ik kan zeggen dat ik fit ben. Ik heb ook de hele week normaal kunnen trainen.”

,,Helaas gaat het met de andere geblesseerden nog niet zo lekker. Bert Koomen en Boyd Stevens vingen het gemis op het middenveld van een paar jongens wel goed op. Die gasten kan je overal neerzetten; in de verdediging of op het middenveld. Ook Hanne Hagary kan je nog naar voren schuiven. Dat is prettig voor de trainer.”

Wat vond je van die wedstrijd tegen Achilles ’29? Het elftal is na de faillietverklaring aardig uitgekleed.
,,Precies, wat je zegt. Het elftal is flink uitgekleed. Van de jongens die er op het wedstrijdformulier stonden, kende ik er nog één van de uitwedstrijd in Groesbeek. En toch moet je zo’n wedstrijd altijd nog maar zien te winnen. Achilles gaat echt niet alles verliezen tot het einde van het seizoen. Dat geloof ik niet.”

Hoe belangrijk is het duel tegen TEC, ranglijst-technisch gezien?
,,We staan er redelijk voor. We kunnen de komende twee weken goede zaken doen als we punten pakken tegen TEC en later VVSB. Dan kunnen we de subtop in. Verliezen we ze allebei, dan moeten we juist weer naar beneden kijken. Hoewel we er aardig voor staan, kunnen we niet denken: ‘oh we pakken TEC wel even, ze staan één na laatste.'”

Wat weet je van TEC?
,,Uit in Tiel speelden we best een goede wedstrijd. We kregen aardig wat ruimte om te voetballen en wonnen met 0-2. In de winterstop hebben ze Sherwin Grot gehaald. Een grote en snelle spits. Ze hebben nu met Robby Holder, Wimilio Vink en Grot een aardig trio voorin. Maar we moeten niet uitgaan van de sterkte van TEC, maar van onze eigen kracht.”

Archieffoto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Video-voorbeschouwing: Foreholte – GDA’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)