width=

Ruben Valk zal met weinig plezier terug kunnen kijken op de laatste twee duels van zijn ploeg VVSB en diens prestaties. De doelman kreeg zeven treffers om z’n oren, maar kon er zelf weinig aan doen. Zaterdag staat er een wedstrijd tegen zijn oude club op het programma: Jong Sparta.

Hallo Ruben. Is dat dan een speciaal duel voor jou?
,,Speciaal is misschien wat overdreven. Het is wel leuk om tegen Jong Sparta te spelen. Ik heb daar tien jaar op de jeugdopleiding rond gelopen. Van de ‘D-tjes’ tot als tweede jaars senior. In die zin is het spelen in Rotterdam wat specialer. Daar heb ik van jongs af aan al rond gelopen. Maar geef mij maar de thuiswedstrijden, met de sfeer op De Boekhorst. Dat vind ik leuker.”

Kan jij je het duel van vorig jaar nog herinneren tegen Jong Sparta op De Boekhorst?
,,Nou ik weet dat het twee keer 3-3 is geworden tegen Jong Sparta vorig jaar. Van de wedstrijd in Rotterdam weet ik niet veel meer. Maar thuis nog wel. We kwamen met 0-3 achter volgens mij. Uiteindelijk werd het nog 3-3. Dat hadden we in dat seizoen vaker. Dat we terugkwamen van een achterstand.”

,,Ik weet nog wel dat een middenvelder van Jong Sparta zei toen ze met 0-3 voor kwamen dat het was gespeeld. Vladimir Jozic vroeg toen aan hem of hij andere wedstrijden van VVSB al had gezien dat seizoen? We kregen trouwens zelfs via Tommy Bekooij nog een kans op 4-3 zelfs. We hadden ‘m nog bijna gewonnen.”

Van onderschatting dus geen sprake zaterdag?
,,Nee, natuurlij niet. Beloftenelftallen zijn elftallen die durven te spelen. Die zeven dagen in de week trainen. We zullen keihard moeten werken tegen Jong Sparta. Ze hebben ook met 5-1 gewonnen van De Treffers. Dat is niet misselijk. Een nadeel voor de beloften is wel dat ze amper vastigheden hebben.”

De ene keer doen er spelers mee van het eerste, de andere keer niet. Het is wel een verschil of Thomas Verhaar en Bart Vriends mee doen of niet.Voor ons persoonlijk maakt het niet zoveel uit wie er mee doen. We hebben wel vaker tegen profvoetballers gespeeld de laatste tijd, haha.”

Jullie hebben de laatste twee duels met flinke cijfers verloren: 3-0 en 4-0. Hoe is dat voor jou als keeper? De goals vliegen toch om jouw oren heen…
,,Tja, ik heb liever dat de goals er dan ingaan terwijl ik er niks aan kan doen, dat dat ik zelf de fout in ga. Logisch. Maar we hebben dit seizoen slechts één keer de nul gehouden. Dat is niet goed genoeg. We streven er toch naar om minder goals tegen te krijgen. Ze vallen net even iets te makkelijk.”

,,Maar ach, we hebben vorig jaar ook even zo’n mindere periode gehad en volgens mij ging het na Jong Sparta destijds weer een stukje beter. We verloren daarna nog één keer van De Treffers en zijn toen tot maart ongeslagen gebleven. Laat Jong Sparta maar weer een kentering zijn. Net zoals het dit seizoen eigenlijk Rijnsburgse Boys ook even was. Na dat duel hebben we wel even wat betere prestaties gehad.”

Vorig jaar was Jong Sparta één van jouw eerste wedstrijden nadat je de concurrentiestrijd won van Ronald van der Meer. Gek misschien, maar het lijkt alsof je er al jaren in staat.
,,Dat gevoel heb ik zelf ook, eigenlijk. Maar dat komt omdat ik me fijn voel bij VVSB. Als je dan ook zelf tot spelen aan komt, gaat het allemaal snel. Jong Sparta was destijds net één van m’n eerste wedstrijden inderdaad. Al had ik ook al tegen Katwijk gespeeld. Ik heb ’t gewoon naar m’n zin met die gasten.”

Archieffoto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN