Dogan Corneille heeft met een overwinning zijn debuut als trainer van Noordwijk gemaakt. Zijn ploeg won gisteren met 1-0 bij Smitshoek door een treffer van Mohammed Faouzi.

,,Dit is absoluut lekker”, grijnsde matchwinner Faouzi. ,,De eerste helft speelden we gewoon goed en legden we Smitshoek onze wil op. Na rust was het minder. Smitshoek was een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar ook wij waren een aantal keer gevaarlijk met uitbraken. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd professioneel doodgemaakt.”

Volgens Faouzi is de hand van de maandag aangestelde Corneille al zichtbaar. ,,Vorige week wonnen we met 5-1 van Rijnvogels en dat stemde ons optimistisch. De nieuwe trainer heeft de goede punten benoemd en is met de mindere dingen aan de slag gegaan. Hij is heel duidelijk en weet wat-ie wil. Ik wil niet slecht praten over de vorige trainer, maar dat ontbrak er eerst wel aan. We waren los zand. Nu weten we wat van ons wordt verwacht.”

Met drie goals in de laatste twee wedstrijden is Faouzi weer belangrijk voor Noordwijk. En dat terwijl hij een matige competitiestart kende. ,,Ik speelde niet altijd en kon niet belangrijk zijn voor het team. Dat vrat aan me. Ik ben één van de ervaren jongens en wil mijn verantwoordelijkheid nemen. Dat ik de winnende maak is natuurlijk heerlijk, dat zal ik niet ontkennen, maar ik had er geen problemen mee gehad als iemand anders hem had gemaakt.”

Volgens Faouzi kan het nog een mooi seizoen worden voor Noordwijk. ,,We zitten in de winning mood. Volgende wedstrijd spelen we tegen Gravenzande en die moeten we ook gewoon pakken. Ons doel is om zoveel mogelijk te winnen en een periode te pakken. Met een trainer die de punten benoemt die hij moet benoemen, het team dat steeds beter ingespeeld raakt en wissels die belangrijk zijn, moeten wij weer een echte vechtmachine worden. Als wij als team strijden, zijn we gewoon moeilijk te verslaan.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)