Dogan Corneille heeft met een overwinning zijn debuut als trainer van Noordwijk gemaakt. Zijn ploeg won gisteren met 1-0 bij Smitshoek door een treffer van Mohammed Faouzi.

,,Dit is absoluut lekker”, grijnsde matchwinner Faouzi. ,,De eerste helft speelden we gewoon goed en legden we Smitshoek onze wil op. Na rust was het minder. Smitshoek was een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar ook wij waren een aantal keer gevaarlijk met uitbraken. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd professioneel doodgemaakt.”

Volgens Faouzi is de hand van de maandag aangestelde Corneille al zichtbaar. ,,Vorige week wonnen we met 5-1 van Rijnvogels en dat stemde ons optimistisch. De nieuwe trainer heeft de goede punten benoemd en is met de mindere dingen aan de slag gegaan. Hij is heel duidelijk en weet wat-ie wil. Ik wil niet slecht praten over de vorige trainer, maar dat ontbrak er eerst wel aan. We waren los zand. Nu weten we wat van ons wordt verwacht.”

Met drie goals in de laatste twee wedstrijden is Faouzi weer belangrijk voor Noordwijk. En dat terwijl hij een matige competitiestart kende. ,,Ik speelde niet altijd en kon niet belangrijk zijn voor het team. Dat vrat aan me. Ik ben één van de ervaren jongens en wil mijn verantwoordelijkheid nemen. Dat ik de winnende maak is natuurlijk heerlijk, dat zal ik niet ontkennen, maar ik had er geen problemen mee gehad als iemand anders hem had gemaakt.”

Volgens Faouzi kan het nog een mooi seizoen worden voor Noordwijk. ,,We zitten in de winning mood. Volgende wedstrijd spelen we tegen Gravenzande en die moeten we ook gewoon pakken. Ons doel is om zoveel mogelijk te winnen en een periode te pakken. Met een trainer die de punten benoemt die hij moet benoemen, het team dat steeds beter ingespeeld raakt en wissels die belangrijk zijn, moeten wij weer een echte vechtmachine worden. Als wij als team strijden, zijn we gewoon moeilijk te verslaan.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude