Iedere woensdag laten we in de rubriek ‘de favoriete speler van‘ een regiotrainer zijn favoriete amateurvoetballer kiezen. Daarbij mogen ze geen spelers van hun eigen team noemen. In aflevering elf is de beurt aan Robbert de Ruiter, scheidend trainer van Noordwijk. ,,Roy Terschegget is de beste middenvelder van de Topklasse.”

In navolging van Ted Verdonkschot (Quick Boys) en Erwin van der Zee (Teylingen) heeft ook De Ruiter besloten een speler buiten de Bollenstreek te kiezen. De Woerdenaar blijkt een groot fan van GVVV’er Roy Terschegget. ,,Ik vind hem de beste middenvelder uit de Topklasse. Terschegget kan goed in, maar ook vanaf de bal spelen. Hij is technisch vaardig en dynamisch. Al met al dus een complete middenvelder.”

Noordwijk en GVVV promoveerden beide tweeënhalf jaar geleden naar de zaterdagse Topklasse en liepen elkaar dus al geregeld tegen het lijf. ,,Gelukkig deed hij de laatste keer tegen ons niet mee. Dat vond ik wel lekker”, grijnst De Ruiter. Volgens de coach heeft het geen nut om een mannetje op te offeren om het gevaar Terschegget te neutraliseren. ,,Zij hebben een goed voetballend middenveld, dat veel rouleert. Terschegget offert zich net zo makkelijk op, dus heeft persoonlijke mandekking ook geen zin.”

Winter

Tot dusver werd Kevin Winter in deze rubriek als enige speler twee keer gekozen. ,,Maar Winter is niet meer de beste”, zegt De Ruiter. ,,Ik vind Terschegget, hoewel rechtsbenig, wél te vergelijken met de Winter van een paar jaar geleden. Winter is wel meer een spelverdeler, terwijl Terschegget de eindpass geeft en ook vaak scoort.”

Juist het complete van Terschegget spreekt De Ruiter aan. ,,Ik vind Stefan Mertens ook een heel goede, maar daar schort nog wel wat aan. Datzelfde geldt voor Kees ‘Pier’ Tol, die heel goed is in hetgeen hij kan. En Richard Blonk is aan de bal de beste middenvelder, met zijn aannames en handelingssnelheid, maar heeft weer moeite met het meeverdedigen en het doordekken. Als je het aan Erik Assink vraagt (coach van GVVV, red.), zal die vast wel wat op- en aanmerkingen hebben. Anders had Terschegget ook wel hoger dan de Topklasse gespeeld.”

De Ruiter tot besluit: ,,In eerste instantie wilde ik voor Vladimir Jozic kiezen. Die is bij VVSB onder mij als rechtsback gedebuteerd en heeft zich opgewerkt tot een spelbepalende middenvelder en aanvoerder. Maar ik heb hem al te lang niet zien spelen, dus vandaar dat mijn keuze op Terschegget is gevallen.”

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN