Hij is terug, de favoriete speler van…Vorig jaar een van onze populairste rubrieken. Wel met een belangrijk verschil. Na vorig seizoen de trainers is de keuze nu aan de aanvoerders. De spelregels zijn hetzelfde. Er mag geen teamgenoot gekozen worden en de speler moet actief zijn in het amateurvoetbal. Na Rydell Kewal is in aflevering twee Stefan Mertens (Noordwijk) aan de beurt. ,,Ik kies Kees ‘Pier’ Tol, maar met een eervolle vermelding voor Joost Leonard en Sybren Bartlema.”

Mertens’ keuze viel op Tol vanwege diens ‘uitzonderlijke individuele kwaliteiten’. ,,Hij maakte in het seizoen dat hij bij ons speelde 26 goals. Daar zaten echt een aantal geweldige doelpunten bij. Wellicht dat we zonder zijn goals een jaar eerder al waren gedegradeerd. Kees heeft ook een goede instelling. Hij was altijd op de trainingen. Het verbaast me niets dat hij het nu ook goed doet bij Spakenburg.”

,,Naast een goede voetballer is Kees ook een aardige jongen, goed in de omgang”, vervolgt Mertens. ,,Kees houdt net als ons van een biertje en gezelligheid. Hij ging vaak met ons op stap en bleef dan hier slapen. Veel jongens van buitenaf vinden het gezellig bij Noordwijk, omdat wij een toegankelijke groep hebben.”

Bartlema en Leonard

Verder wil Mertens een ‘eervolle vermelding’ voor Leonard en Bartlema. ,,Ik speel als lopende middenvelder mijn beste spel met een balvaste spits. Joost is heel sterk en ik heb altijd prettig met hem samengewerkt.” Mertens en Leonard zijn naast oud-ploeggenoten overigens ook collega’s bij ABN Amro. Leonard speelt bij Katwijk.

Ook Bartlema kan op lof rekenen. ,,Sybren heeft een bijzondere prestatie geleverd door in drie seizoenen geen enkele minuut in de competitie te missen. Daarnaast was hij een nachtmerrie voor iedere rechtsbuiten. Sybren haalde per wedstrijd wel een keer of tien de achterlijn en stond ook verdedigend z’n mannetje.”

Bartlema ging op wereldreis en kwam na terugkeer in Nederland weer bij Quick terecht. ,,Er zijn wel gesprekken geweest om hem terug te halen. Meer clubs uit de regio hadden interesse”, weet Mertens. ,,Maar Sybren heeft een hele hoge studie afgerond, volgens mij technische scheikunde, en kon via Quick een baan krijgen. Hij koos voor het maatschappelijke.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels