Iedere woensdag laten we in de rubriek ‘de favoriete speler van‘ een regiotrainer zijn favoriete amateurvoetballer kiezen. Daarbij mogen ze geen spelers van hun eigen team noemen. In aflevering zeven is de keuze aan Wilfred van Leeuwen, de huidige trainer van VVSB en hoofd jeugdopleiding van ADO Den Haag. ,,Raily Ignacio is in heel amateurvoetballend Nederland een topspits.”

Raily Ignacio is een speler van uitersten. You hate him or you love him, zouden ze in Amerika zeggen. Een middenweg is er niet. Van Leeuwen behoort tot de groep ‘fans’. ,,Als ik zie hoe beslissend Raily Ignacio is bij Rijnsburgse Boys, is dat wel mijn speler van dit moment. Hij kan uit het niets ineens beslissend zijn. Dat is echt een gave. Raily is denk ik niet goed genoeg voor de Eerste Divisie en al helemaal niet voor de Eredivisie, maar met zijn kwaliteiten is hij in heel amateurvoetballend Nederland een topspits.”

Van Leeuwen en Ignacio werkten een jaar samen bij Westlandia en pakten toen de titel. Via ADO Den Haag en Spakenburg belandde Ignacio afgelopen zomer in Rijnburg. Aanvankelijk was er de nodige scepsis, vooral omdat Ignacio een aantal maanden eerder was weggestuurd bij Spakenburg, maar inmiddels heeft Ignacio alle monden gesnoerd. Met elf goals staat hij momenteel tweede op de topscorerslijst.

Het is volgens Van Leeuwen niet terecht dat Ignacio het stempel van een lastige jongen draagt. ,,Ik ken Raily goed en ik vind het een wereldgozer. Natuurlijk heeft hij een gebruiksaanwijzing, maar dat heeft iedereen.” Dat Ignacio te zwaar zou zijn is volgens Van Leeuwen nog zo’n misvatting. ,,Al is hij honderd kilo te zwaar, hij is wel gewoon beslissend voor een elftal. Raily is fors, maar dat is geen vet.”

Vooral het onberekenbare aan Ignacio spreekt Van Leeuwen aan . ,, Je kunt hem 93 minuten niet zien en dan ineens knalt hij hem er gewoon in. Dat is zijn kwaliteit. Van niets maakt-ie iets. Ik vind het een topper.”

Foto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN