Met Robbert de Ruiter als gezagvoerder beet FC Lisse op sportpark ’t Slot opnieuw in het stof.  De geflatteerde 4-2 nederlaag bij Capelle kwam hard aan bij de geelblauwe equipe, die zich nu met debutant SteDoCo op een gedeelde laatste plaats bevindt.

,,We hebben echter nog één troost”, wist Lisse-goalie Mark de Vries na afloop: ,,Volgende week spelen we de inhaalwedstrijd bij Scheveningen. Die moeten we winnen. Net als ons maakt ook die ploeg een moeilijke competitiestart mee. Als we winnen, sluiten we bij de middenmoot aan en doen we tegelijkertijd zelfvertrouwen op.”

Voor De Vries en zijn ploeggenoten leek er zaterdagmiddag gedurende een groot gedeelte van het duel tegen Capelle geen vuiltje aan de lucht. Het scoreverloop droeg een flink steentje bij aan dat idee, omdat Tom Zoontjes al na één minuut succesvol mocht aanleggen vanaf elf meter. ,,Daarna kregen we nog een paar goede mogelijkheden, maar omdat we daar niet goed mee omgingen, bleef het bij 0-1″, aldus De Vries. ,, Jammer, want we zitten echt in een fase dat we juist op dat onderdeel problemen hebben.   Voor de rest ziet het er gewoon goed uit en hebben we ook het idee dat we eigenlijk veel hoger horen te staan.”

Zoonttjes                                Tom Zoontjes opende al na één minuut de score vanaf de penaltystip

Wat FC Lisse naliet, deed Capelle wel: makkelijk het net vinden. Na een halfuur maakte de thuisploeg gebruik van een slippertje in de Lisse-defensie. Mike Filippo raakte het leer volkomen verkeerd, waarna Jordao Pattinama profiteerde: 1-1. ,,Dat is Topklasse-voetbal’’, verklaarde De Vries. ,,Het niveau is hoog en een fout wordt direct afgestraft. Mike speelde gewoon een goede wedstrijd, maar op dat moment zag het er even niet goed uit en kun je gewoon opnieuw beginnen.”

,,Hierna waren we tot aan de rust minimaal gelijkwaardig”, vervolgt de doelman. ,,We hadden halverwege dan ook alle vertrouwen in een goede afloop, maar binnen de kortste keren stonden we met 2-1 achter. Een schot van dertig meter verdween zomaar in de kruising. Een schoolvoorbeeld van een doelpunt dat die speler nooit meer maakt.”

Het zondagsschot van Oosterom verdiende dat predicaat ook. Waarbij het tekenend was dat uitgerekend FC Lisse een dergelijke goal om de oren kreeg. Toch brak deze treffer het moreel van de troepen van De Ruiter niet. Vol energie ging zijn ploeg na de 2-1 op zoek naar de gelijkmaker en werd daarvoor na zestig minuten beloond. Zoontjes mocht opnieuw aanleggen vanaf de stip, Nick van der Ploeg keerde de inzet, waarna de attente Thierry Monteny er als de kippen bij was om de 2-2 op het bord te schieten.

Filippo                                                  Mike Filippo ging in de fout bij de 1-1 van Capelle

,,We gingen toen direct op jacht naar meer”, aldus De Vries. ,,Capelle toonde zich vanmiddag echter efficiënt want amper vier minuten werd het alweer 3-2. Toen zag je duidelijk dat we het in de aanval moeilijk hebben wat het afronden betreft. Het is zoeken geblazen. Er wordt hard gewerkt, maar dat is allemaal net niet genoeg.”

Dat Capelle bij het scheiden van de markt ook nog de 4-2 liet noteren, maakte de geelblauwe wonde alleen nog maar groter. Voor De Vries betekende het een grote domper: ,,Van zeven tegendoelpunten in twee duels word je als ploeg en zeker als keeper niet echt blij. Normaal gesproken kom je als je twee keer scoort in een wedstrijd al een heel eind. Ook vandaag zat er meer in, maar staan we wel met lege handen. Onze opdracht is de komende week duidelijk. Willen we echt een rol spelen in deze competitie, dan moeten we gaan winnen en dus gaan scoren. Daar staat of valt alles mee. Bij Scheveningen krijgen we die kans en die moeten we pakken’’, aldus een nog altijd strijdlustige goalie.

Capelle – FC Lisse 4-2 (1-1). 1. Zoontjes 0-1 (strafschop), 34. Pattinama (1-1), 48. Oosterom 2-1, 60. Monteny 2-2, 63. Pattinama 3-2, 89. Traets 4-2.

FC Lisse: De Vries, Buijs (83. Rifai), Van Boxel, Zoontjes, Filippo, Vermeulen, Van Heulen, Monteny, Antonio (74. Cijntje), Messaoud (74. Pauw), Fokkema.

Tekst: Leo Schrama

Foto’s: Hubert Habers

POPULAIRE BERICHTEN