De FC Rijnvogels-trein blijft maar doordenderen. Na de indrukwekkende inhaalrace van de laatste weken stond vandaag de clash met medekoploper Capelle op het programma. En ook voor deze test slaagden de Kooltuinbewoners. Op sportpark ’t Slot vond aanvaller Dennis Bakker in de zeventigste minuut de opening: 0-1.

Door de overwinning staat Rijnvogels nu drie punten los. Het was op deze middag overigens niet alleen maar ‘lang zal ze leven’. Het duel werd in de tweede helft gestaakt vanwege rellen.

Kagia zette een grote stap richting lijfsbehoud. De Lisserbroekers wonnen in eigen huis de degradatiekraker tegen Te Werve. Halverwege was er nog een achterstand, maar in de tweede helft werd die weggepoetst door goals van Gijs de Graaf en Rens Lamboo. Laatstgenoemde sloeg in extremis toe en zorgde met zijn winnende goal voor grote ontlading.

Blamage
Van Nispen liet in negatief opzicht van zich spreken. De reeds gedegradeerde Zilkers verloren met liefst 12-0 bij Westlandia.

Capelle – FC Rijnvogels 0-1 (0-0)
Goal: Bakker

Valken ’68 – BOL 3-5 (1-1)
Goals: Redel, Van Duijn, Afrikan

Kagia – Te Werve 2-1 (0-1)
Goals: De Graaf, Lamboo

Westlandia – Van Nispen 12-0 (5-0)

SV Gouda – VVSB (zat.) 1-2