Een glinstering in donkere tijden, zo mag het presteren van FC Lisse worden genoemd. Terwijl alle andere Bollenstreekclubs in de zaterdagse topklasse zich in het rechterrijtje bevinden, mag de ploeg van coach Misha Salden zich meten met de topploegen. Door een 2-1 op GVVV steeg FC Lisse naar de derde plaats. ,,Hier staat een tevreden trainer”, zei Salden. ,,We hebben erg goed en agressief gespeeld.”

Lisse won in de topklasse nog nooit van GVVV, maar toonde desondanks weinig ontzag voor de Veenendalers. ,,We hadden al tegen elkaar gezegd: als het moet gaan we gewoon 1 op 1 spelen om hun niet aan voetballen toe te laten komen. Dat hebben we uitstekend gedaan. Over de spelopvatting en het vroege druk zetten ben ik erg tevreden.”

Via Koen Fokkema kwam Lisse in de eerste helft op voorsprong. Direct na rust verdubbelde Renaldo Jongebloet de marge. Aan die goal leek een overtreding van Kevin Weijers vooraf te gaan. De bezoekers reageerden furieus, waarbij vooral Jan Diepema zijn boekje te buiten ging. De assistent-coach kreeg na een woede-uitbarsing richting de vierde man dan ook terecht een rode kaart.

Daarna schopte GVVV een fase naar alles wat bewoog op het veld. De strafschop die de ploeg van oud-Ter Leede-coach Erik Assink halverwege de tweede helft kreeg, had alles weg van een goedmakertje. Tot groot vermaak van het Lisse-publiek schoot Joey Snijders de bal huizenhoog over. Het bleek een dure misser. Ver in blessuretijd redde Dennis van Meegdenburg uit de tweede strafschop  van de middag de Veenendaalse eer.

Salden vond het knap dat zijn ploeg zich niet liet provoceren. ,,Ik denk dat GVVV een heel goede ploeg is, met twee of drie hele aardige spelers. Ze gingen op gegeven moment uit een ander vaatje tappen en hoeveel ploegen gaan dan niet door het lint? We zijn op dit moment heel aardig bezig om ons in de top te nestelen. “

Toch waakt Salden voor teveel euforie. ,,GVVV was de nummer drie en de nummer 1 en 2 krijgen we voor de winterstop nog. Als we van Kozakken Boys en IJsselmeervogels winnen en we staan in de winterstop nog steeds op deze positie, zeg ik prima. Maar dit kan ook zomaar een eendagsvlieg zijn. Wie verzekert ons dat we dit ook tegen Kozakken Boys op kunnen brengen?”

Foto: Marcel van den Bos

[youtube id=”YqrkWUM4N8o” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN