FC Lisse slaagt er maar niet in de weg naar boven te vinden. De Lissenaren kregen zaterdagmiddag een pak slaag in Flevoland. Jong Almere City FC was voor eigen publiek met 6-1 te sterk.

FC Lisse leed twee wedstrijden terug ook al een uitnederlaag met vijf doelpunten verschil. Toen was Excelsior Maassluis met 5-0 te sterk. Vervolgens was er een bemoedigend 1-1-gelijkspel bij HHC Hardenberg, maar tegen Jong Almere City volgde opnieuw een grote zeperd.

Voorsprong halverwege
Gek genoeg kwam FC Lisse na twaalf minuten aan de leiding via Remi van Ekeris en was die voorsprong halverwege nog intact. In de tweede ging zakte de ploeg van Sjaak Polak echter als een plumpudding in elkaar. Drie van de zes tegengoals vielen wel pas na de 88e minuut.

Het was overigens de tweede keer dat Jong Almere City – FC Lisse op het programma stond. In september eindigde het in 1-1, maar het duel moest worden overgespeeld omdat de Almeerders een niet-speelgerechtigde speler hadden opgesteld.

Door een voor dit seizoen nog niet aangepaste peildatum in de regelgeving van de KNVB was verwarring ontstaan over de speelgerechtigdheid van een speler die zowel tegen FC Lisse als Jong Sparta meedeed.

Jong Almere City – FC Lisse 6-1 (0-1)
Goal: Remi van Ekeris

Check ook: FC Lisse aanvaardt besluit KNVB: ‘Almere valt niets te verwijten’