Onverwacht kwam donderdag het besluit van de KNVB naar buiten dat Jong Almere City twee wedstrijden moet overspelen: aanleiding is het ten oprechte opstellen van Bradly van Hoeven in de duels met FC Lisse (23 september, 1-1) en Jong Sparta (30 september, 1-0).

De fout werd veroorzaakt bij de KNVB, die niet tijdig had aangeduid welke verjaarsdatum geldend is voor spelers die de maximumleeftijd (23 jaar) bereiken om in een beloftenteam van een BVO te mogen spelen. Die datum is gesteld op 1 januari 2001, maar had de bond nog niet aangepast in de regelgeving.

Het bestuur van FC Lisse reageert bij monde van secretaris Ernst-Jan Reinerie: “We hebben van het verhaal kennis genomen en waren verrast. Maar we denken ook dat we de situatie maar moeten accepteren. Almere valt niets te verwijten. De fout is in Zeist gemaakt en daar heeft men besloten tot het overspelen van de wedstrijd. We hebben er weinig tijd aan besteed binnen het bestuur, min of meer de schouders opgehaald en het overspelen van de wedstrijd geaccepteerd. We wachten af wanneer dat zal gaan gebeuren.”

Tekst: Theo Uphus
Foto: FC Lisse

Lees ook: Jong Almere City – FC Lisse moet worden overgespeeld

POPULAIRE BERICHTEN