Het uitduel van FC Lisse bij Jong Almere City moet worden overgespeeld. Dat is door het bestuur amateurvoetbal van de KNVB besloten. Reden is dat een niet-speelgerechtigde speler meedeed. Datzelfde gebeurde bij Jong Almere City – Jong Sparta, het tweede duel dat op herhaling gaat.

Veldspelers van beloftenteams van BVO’s in het amateurvoetbal mogen niet ouder zijn dan 23 jaar en keepers niet ouder dan 25 jaar. De KNVB meldt in een verklaring het volgende:

“Door een voor dit seizoen nog niet aangepaste peildatum in de regelgeving van de KNVB was verwarring ontstaan over de speelgerechtigdheid van een speler aan de zijde van Almere City in de wedstrijden tegen FC Lisse (23 september 2023 – 1-1) en Sparta Rotterdam (30 september 2023 – 1-0). In verband met de deelname van de betreffende speler is vervolgens aangifte gedaan bij de tuchtrechtelijke organen van de KNVB en bij het bestuur amateurvoetbal het verzoek ingediend de wedstrijd opnieuw in te plannen. Inmiddels is de peildatum aangepast.”

“De KNVB betreurt de ontstane situatie. Hoewel er tuchtrechtelijk geoordeeld is dat er geen sprake is geweest van een overtreding aan de zijde van Almere City FC, heeft het bestuur amateurvoetbal besloten dat de twee wedstrijden wel opnieuw moeten worden gespeeld. Bij de besluitvorming van het bestuur zijn zorgvuldig de belangen gewogen van Almere City FC, Sparta Rotterdam, FC Lisse en de andere clubs die uitkomen met een elftal in de Betnation Divisie. Het bestuur amateurvoetbal is van mening dat het overspelen van de wedstrijden het meest recht doet aan een goed en eerlijk verloop van de competitie.”

Binnenkort wordt bekend op welke data de inhaalduels op de rol komen, meldt de KNVB.

Foto: FC Lisse

Lees ook: VIDB Café aflevering 4: Toon Zwetsloot en Marc de Kruijs, vrienden voor het leven

POPULAIRE BERICHTEN