width=

Daags na z’n afscheid bij VVSB begint alles een beetje te landen bij Peet van der Slot. Na foto’s te hebben gezien van zijn publiekswissel, filmpjes te hebben gezien van een toespraak van oud-voorzittter Gerard Heemskerk in de kleedkamer en de gelukswensen te hebben doorgelezen, kruipt dat aparte gevoel van loslaten steeds meer door de aderen van de Noordwijkerhouter. Zijn tijd bij VVSB zit er – voorlopig – op.

Loslaten zal hij VVSB nooit. Niet in z’n hoofd, niet in z’n hart. De club bracht hem zoveel schitterende momenten. Van landskampioen worden met het tweede elftal, tot zijn stap naar de senioren. Van het plaatsen voor de Topklasse, tot een ultieme wedstrijd in Gemert (2-3 winst) om in diezelfde Topklasse te blijven. Van plaatsing voor de Tweede Divisie tot de bekersuccessen van de afgelopen jaren.

,,Het zijn unieke jaren geweest”, begint de inmiddels in Leiden woonachtige Van der Slot zijn herinneringen naar boven te halen. ,,Ik heb mensen zien huilen om wat wij als spelers, staf, bestuur en supporters, gewoon met z’n allen, met elkaar hebben bereikt. We waren als VVSB als zondagclub altijd een beetje een buitenbeentje tussen de grote voetbalbolwerken. Onze status is anders geworden in de streek.”

,,Zeker ‘Vla’ had dit verdiend. Het is niet meer dan terecht.”

Narcis
Zowel Van der Slot als Vladimir Jozic speelden in die jaren een grote rol bij VVSB. Dat beiden ook omschreven kunnen worden als oer-Noordwijkerhouters, laat het paars-gele hart nog sneller bonzen. ,,Er staan vrienden van mij langs de lijn, veel mensen kennen mijn ouders ook. Die giga-ontknoping in de kwartfinale van de KNVB-beker in 2016 bij Den Bosch heeft heel veel mensen heel trots gemaakt. Het heeft de club op de kaart gezet. VVSB heeft er een nieuwe supportersschare bijgekregen.”

De Noordwijkerhouters voelden als geen ander aan hoe ze hun twee clubiconen moesten bedanken voor de inzet van de afgelopen jaren. Zowel ‘Vla’ als ‘Peet’ werden uitgebreid in het zonnetje gezet na het thuisduel tegen TEC en mochten zelfs een narcis dopen tot de ‘VVSB Cupfighters narcis’. ,,Ontzettend goed geregeld van VVSB”, kijkt de robuuste verdediger terug op het afgelopen weekend. ,,Vladimir en ik hebben echt genoten. Zeker ‘Vla’ had dit verdiend. Het is niet meer dan terecht.”

Terwijl de twee voetballers genoten van alle aandacht, werd er stiekem wel gevraagd naar de toekomstplannen van Van der Slot. De verdediger liet zich op dat moment logischerwijs niet verleiden tot een uitspraak voor een nieuwe club. Eerst VVSB even op een waardige manier afronden, zag je hem denken.

,,Koninklijke HFC doet geen gekke dingen. Ze hebben, net zoals VVSB, een stabiel beleid.”

Na het weekend bracht zijn nieuwe club wel zijn transfer naar buiten. Vanaf komend seizoen is de verdediger speler van Koninklijke HFC. Een naam die de laatste tijd nog niet rondzong rondom Van der Slot. De Leidenaar stond bijvoorbeeld ook onder de belangstelling van clubs uit de sleutelstad zoals UVS en FC Boshuizen.

Energie
,,En een paar uit de Bollenstreek. Er is contact geweest met meerdere clubs”, geeft de voetballer toe. ,,Maar met Koninklijke HFC is het snel gegaan. Ik kende de club al, omdat we er al een jaar of vijf, zes tegen voetballen. Ik heb gesproken met mensen van de club en de nieuwe trainer, Gert Jan Tamerus. Daar kreeg ik een heel goed gevoel bij.”

,,Koninklijke HFC doet geen gekke dingen. Ze hebben, net zoals VVSB, een stabiel beleid. Vanuit dat beleid zijn ze gestaag omhoog geklommen. Maar ach, je weet hoe dat gaat hè? Als zo’n bericht online komt van een nieuwe club, dan beginnen de geintjes van medespelers gelijk.”

Toch is de voetballer nu ook wel blij dat het hoge woord eruit is. Dat hij nu nog even kan genieten in VVSB om daarna vol zijn nieuwe uitdaging in te gaan. ,,Onbewust begon er wel iets te knagen. Ik voel nu een nieuwe energie. Een energie om mij te bewijzen. Ik ben 26 jaar en heb nog jaren van voetbal voor mij. Het is mooi om ook eens ergens anders te kunnen kijken.”

Foto’s: Voetbal in de Bollenstreek/Kweker narcis: P. Pennings

Lees ook: ‘Noordwijkerhoutse clubiconen ontroeren De Boekhorst (plus video’s)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen