“Ik ben niet zo’n spitsengoalmaker, hoor”, lachte Daan Walraven zaterdagmiddag na afloop in de catacomben van Sportpark Duinwetering. De rechtsback had een minuut of tien daarvoor zijn eerste goal gemaakt voor Rijnsburgse Boys, op een manier waarop sommige aanvallers jaloers zullen zijn. Aannemen, wegdraaien en hard, succesvol uithalen. Diep in blessuretijd bezorgde Walraven’s goal de Uien toch een punt op bezoek bij Noordwijk: 1-1.

En dus was de Amsterdammer na afloop het middelpunt van de Rijnsburgse feestvreugde. Het punt werd door de bezoekers vooral gekoesterd. “Natuurlijk heb je er liever drie. Maar als het zo laat in de wedstrijd gebeurt, dan vier je toch wel een punt.”

Vorig seizoen kwam Walraven als speler van Ter Leede meer in scoringspositie. “Toen maakte ik er drie. Maar hier blijf ik bij standaardsituaties vaak achterop als laatste man. Ik mag wat minder vaak mee, maar vandaag dus wel. Mooi dat het zich heeft beloond.”

Ontlading
Wie zijn afwerking zag, zal niet direct vermoeden dat Walraven zelden in scoringspositie komt. “Zo maak ik ze niet vaak nee”, grijnsde hij, om vervolgens zijn licht over de treffer te laten schijnen. “Ros en Strooker waren nog achterop en een voorzet viel voor mijn voeten. Ik nam de bal met links aan, met mijn rug naar de goal toe, maar ik dacht: ik ga gewoon proberen te schieten. Hij vloog er heerlijk in.”

Vriend en vijand waren het na afloop eens dat het een terechte gelijkmaker voor Rijnsburgse Boys was. Met name in de laatste twintig minuten was er veel druk richting het Noordwijkse doel. Pas toen lieten de bezoekers hun ware aard zien, zag ook Walraven. “Met voetbal is het toch ook altijd een mentaal stukje. Noordwijk wil die 1-0 verdedigen en wij gaan volle bak, ook omdat we weinig te hebben verliezen.”

Eerder dit seizoen in duel met Jeffrey Ket van Quick Boys

Walraven lijkt vooralsnog weinig aanpassingsproblemen op Sportpark Middelmors te hebben. Hij is direct vanaf het begin basisspeler en samen met Delano Asante verlengde hij als eerste zijn contract voor het nieuwe seizoen.

“Ik ben blij hoe het nu gaat. Ik kan veel spelen en mezelf daardoor snel ontwikkelen. Op de trainingen ook, je speelt met zoveel goede gasten en hebt continu heel sterke aanvallers tegenover je, daar word je alleen maar beter van.”

Niet achterover leunen
Walraven is ogenschijnlijk een zekerheidje in de Rijnsburgse defensie, maar ervaart dat zelf niet zo. “Ik moet voor mijn gevoel elke week volle bak knallen. Je hebt ook nog Bert Koomen, een heel goede rechtsback. Ik voel dus dat ik elke training volle bak moet, maar het gaat over het algemeen wel lekker. Achterin staat het ook wel goed, dat scheelt ook.”

De 23-jarige Walraven is een Amsterdammer en kwam in de derby ook een bekende tegen. Hij trof leeftijd- en stadsgenoot Toer Bouwman, de rechtsback van Noordwijk.

“Ik heb vroeger in de jeugd altijd tegen hem gespeeld. Hij zat bij Buitenveldert en ik bij WV-HEDW. We hebben ook een paar dezelfde vrienden in Amsterdam, dus ik ken hem en we zien elkaar ook af en toe wel eens. Wel grappig om na al die jaren in de jeugd nu weer op dit niveau tegen elkaar te spelen.”

Headerfoto: Hans Heemskerk
Foto in artikel: Orange Pictures

Lees ook: Rijnsburgse Boys diep in blessuretijd naast Noordwijk
Check ook: Tweetal langer bij Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN