Ondanks dat er niets meer op het spel stond voor de equipe van Stephan Spruijt deed de zondagtak van FC Lisse gewoon zijn sportieve plicht en ging vol voor de winst. Het speelde gelijk tegen Den Hoorn: 2-2. Omdat de ploeg van Ronald Hes de penalty’s beter nam (2-4), promoveert Den Hoorn naar de Tweede Klasse.

Dat zag ook Teylingen-coach Laurens Mouter die even kwam buurten hoe de Lissenaren de strijd aangingen met Den Hoorn. Volgende week speelt zijn team op de Roodemolen tegen FC Lisse. Dan kan ook Teylingen promotie een feit maken. In de laatste ronde van de nacompetitie, waarin Lisse is ingestroomd, gaan de nummers één en twee van de in totaal drie poules naar de Tweede Klasse. Mocht Lisse daartoe behoren, dan profiteert zelfs de beste nummer drie.

Dezelfde golflengte
Voorafgaand aan de wedstrijd had Spruijt maar een doel. ,,We geven niets cadeau en vervullen gewoon onze plicht. De jongens zitten op dezelfde golflengte, omdat ze op een waardige manier een tijdperk willen afsluiten. Ja, het is een vreemd gevoel, want na deze wedstrijd hebben we er nog maar eentje te gaan en dan is het echt afgelopen.”

Dat de tegenstander drie bussen meenam naar de Bollenstreek kon Lisse niet deren. De eerste twintig minuten dicteerde de ploeg van Spruijt, ondanks een vroege tegentreffer. Al na twee minuten later lag de bal achter Lisse-doelman Sander Hogervorst. Een schot van Dominic da Cruz van 20 meter afstand sloeg in als een granaat 0-1. Spruijt: ,,Een beetje makkelijk weggeven goal vond ik, maargoed: het blijft voetbal. Mijn ploeg liet zich niet ontmoedigen en ging volop voor de gelijkmaker.” Die kwam er toen (nog) niet en omdat Den Hoorn ook niet uitliep naar een hogere score bleven de Lissenaren volop in de race.

De tweede helft bood meer spektakel, wellicht ook vanwege de hitte. De wedstrijd brandde na een kwartier echt los. De gelijkmaker van Lisse was een goal om in te lijsten. Een lange rush van Joost Meiland waarbij hij vier spelers moeiteloos te kijk zette, had een schitterend slot. De gave voorzet werd subliem afgemaakt door Patrick Schaap: 1-1. Een verdiende gelijkmaker op dat moment.

Voor de winst
Lang konden de Lissenaren er echter niet van genieten. Een minuut later was Da Cruz voor de tweede maal trefzeker. Zijn inzet ging tergend langzaam over de lijn: 1-2. Maar weer toonde Lisse veerkracht. De ingevallen Stefan Tibboel schoot vijf minuten later schitterend raak: 2-2. En Lisse ging daarna vol voor de winst. Den Hoorn wankelde in de eindfase, maar met kunst- en vliegwerk bleef de ploeg overeind. De penaltyserie die na elk groepsduel wordt gespeeld, won Den Hoorn met 2-4. Goed voor promotie.

Spruijt was na afloop van de wedstrijd tevreden met het resultaat en optreden van zijn team. ,,Eigenlijk kan ik ze weinig verwijten. Het was heel warm, dus ik geef mijn spelers complimenten voor het vertoonde spel. Als je in onze situatie nog zoveel energie in de wedstrijd kan gooien, dan geeft me dat veel voldoening. We hadden zelfs nog kansen om de derde erin te schieten. Volgende week tegen Teylingen. Daar gaan we er ook tegenaan, net zoals vandaag. Zo hoort het ook, vind ik.”

FC Lisse – Den Hoorn 2-2 (0-1). 22. Da Cruz 0-1. 64. Schaap 1-1. 65. Da Cruz 1-2. 70. Tibboel 2-2.

FC Lisse: Hogervorst, Meiland, Van Schagen. (45. Tibboel) Ten Have, Vermeulen (80. Van Dijk), B. Prins, Van Beelen, Van der Veek, Schaap, J.Prins, Van Rooyen (60. De Vries)