FC Lisse en VVSB hebben zaterdag zeges geboekt in de Derde Divisie B. De Lissenaren klopten op Ter Specke OJC Rosmalen met 4-1, terwijl VVSB in Limburg winnend uit de strijd kwam bij SV Meerssen.

Dat FC Lisse ruim zou winnen, daar zag het halverwege nog niet naar uit. Bij rust leidde OJC Rosmalen met 0-1, maar aan de hand van de ingevallen Danny Bakker stelde de thuisploeg orde op zaken. De linkspoot had binnen tien minuten twee treffers te pakken: 2-1.

Naamgenoot (geen familie) Lesley Bakker maakte er vervolgens na 56 minuten ook nog 3-1 van. In de blessuretijd viel ook nog de 4-1. Kevin van der Zwet, weer terug na een aantal weken uit de roulatie te zijn geweest, verzorgde het slotakkoord van een voor FC Lisse prettig tweede bedrijf.

Zure nasmaak weggespoeld
VVSB kon na de teleurstellende bekeruitschakeling tegen Quick ’20 wel een succesje gebruiken en dat kwam er in en tegen Meerssen. De Noordwijkerhouters zegevierden met 1-3.

Al na de eerste helft stonden de zaken er gunstig voor. Na een klein half uur kwam VVSB op voorsprong door een treffer van Olaf van der Sande op aangeven van Chip Engels. Via een benutte strafschop van Mounir Mounji werd het vlak voor de pauze ook nog 0-2.

Na 65 minuten deed de thuisploeg wat terug. Het bleef daardoor nog een fase spannend, maar in de 85e minuut gooide Ricardo Kuyvenhoven het duel in het slot.

FC Lisse – OJC Rosmalen 4-1 (0-1)
Goals: Danny Bakker (2), Lesley Bakker, Kevin van der Zwet

SV Meerssen – VVSB 1-3 (0-2)
Goals: Olaf van der Sande, Mounir Mounji, Ricardo Kuyvenhoven