Geheel onverwachts kwam de contractverlenging van ‘Mister VVSB’, Frans van Niel, niet. Toch had er ook zomaar een einde kunnen komen aan de twaalfjarige samenwerking tussen de 31-jarige centrale middenvelder en de Noordwijkerhouters. ,,Het ging echt wel door m’n hoofd om ermee te stoppen. Ik heb thuis twee kinderen zitten en m’n vrouw moet het maar goed vinden dat ik doordeweeks meerdere avonden weg ben. Maar nee, ik was hier nog niet klaar.”

Daarmee gaat Van Niel volgend seizoen beginnen aan zijn dertiende jaar in dienst van VVSB, dat deze voetbaljaargang zeer matig presteert in de Derde Divisie. ,,Ik wil ook geen afscheid nemen met een slecht seizoen. Dit jaar gaat het nog niet al te best. Het is te hopen dat we in de tweede seizoenshelft beter gaan draaien. Wat ook meespeelt in mijn keuze, is dat ik dit seizoen weer volledig fit ben. Vorig jaar was ik veel geblesseerd. Ik heb toen gezegd: ‘als het weer zo gaat, dan kap ik ermee’. Maar het gaat nu weer lekker.”

Opgebouwd
De inwoner van Nieuwveen, die in 2008 de overstap maakte van ADO Den Haag naar Noordwijkerhout, durfde het dus nog wel aan om er nog een seizoentje aan vast te plakken. ,,Natuurlijk ben ik veel tijd kwijt en moet m’n vrouw in de avonduren de twee kids eten geven, verschonen en naar bed brengen, maar op dit moment valt het nog te combineren. Ik vind het nog heerlijk om te voetballen. Ik heb hier ook iets opgebouwd. VVSB is een prachtige club, met leuke supporters, die we overigens dit jaar niet echt verwennen. Ik hoop dat andere jongens mijn voorbeeld zullen volgen door ook bij te tekenen.”

,,Ik hoop hier ooit met een goed seizoen af te sluiten.”

Naast Van Niel liggen alleen doelman Ruben Valk, verdediger Richelo Fecunda en talent Wout Heemskerk voor volgend seizoen vast. ,,Vaak werkt het wel zo; als er één bijtekent, dan volgt de rest. Sommige jongens zitten natuurlijk te twijfelen om hogerop te gaan, omdat we nu in de Derde Divisie spelen en volgend jaar misschien nog steeds. Het is beter dat er ook snel duidelijkheid komt in januari en februari. Dan zijn spelers niet zo bezig met de toekomst tijdens de tweede seizoenshelft. Ik hoop oprecht dat we bij elkaar blijven”, zegt de middenvelder, die waarschijnlijk ook op het nieuwe complex van VVSB gaat spelen.

Laatste jaar
,,Dat lijkt me fantastisch. De verwachting is dat het 2021 klaar is. Of het volgend seizoen mijn laatste jaar is? Dat weet ik niet. Dat hangt van meerdere dingen af. Ik bekijk het per seizoen en weeg het iedere keer goed af. Ik hoop hier ooit met een goed seizoen af te sluiten. Niet zoals vorig seizoen bijvoorbeeld.”

Om in de tweede seizoenshelft een stuk beter te presteren dan de huidige veertiende plek, haalde VVSB dit weekend aanvaller Bert Steltenpool (Quick Boys) en doelman Lars Jansen (Go Ahead Eagles), die per direct aansluiten bij de selectie. ,,Het is te hopen dat het goed gaat uitpakken. Slechter dan nu kan het in ieder geval niet gaan”, zegt Van Niel met een knipoog.

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘VVSB hengelt vervangers Bouw en De Leeuw razendsnel binnen’

POPULAIRE BERICHTEN