Virgil Tjin-Asjoe heeft een nieuwe club voor volgend seizoen gevonden. De 29-jarige buitenspeler gaat aan de slag bij Scheveningen, zo is maandagavond bekendgemaakt.

In december werd duidelijk dat Tjin-Asjoe de Kooltuin ging verlaten. “Als ik nog iets anders wil op mijn leeftijd, dan is dit het moment”, vertelde hij in gesprek met VIDB. “Mensen vragen mij dan ook nu: ‘Waarom wil je eigenlijk weg? Je zit hier toch goed?’ Dat is het ook niet. Ik speel inderdaad alles en sportief gaat het prima. Maar ik ben gewoon iemand die altijd een uitdaging aan wil gaan en het maximale uit zijn carrière wil halen.”

Tjin-Asjoe is bezig aan zijn derde seizoen bij FC Rijnvogels en geldt als een belangrijke kracht voorin. De inwoner van Wateringen en geboren Hagenees speelde eerder voor Quick, Voorschoten ’97 en Haaglandia.

Het wordt afwachten voor Tjin-Asjoe of hij volgend seizoen daadwerkelijk op een hoger niveau actief is. Scheveningen verkeert met een vijftiende plaats in de gevarenzone van de Tweede Divisie, al moet gezegd worden dat de ploeg van John Blok zich de laatste jaren vaker uit een benarde positie naar lijfsbehoud wist te spelen. FC Rijnvogels is de huidige nummer zeven van de zaterdagse Derde Divisie.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Aanvaller Tjin-Asjoe en doelman Augustinus verlaten FC Rijnvogels
Check ook: Juist als het plaatje klopt wil Tjin Asjoe op zoek naar iets anders

POPULAIRE BERICHTEN