,,We dachten het lek aardig boven te hebben, maar je ziet dat een mindere dag of mindere momenten direct afgestraft worden”, stelde Hein van Heek na het bezoek van FC Rijnvogels aan DVS ’33. Zijn ploeg ging in Ermelo met 4-1 onderuit.

Van Heek sprak van een ‘knotsgekke wedstrijd’. ,,In de eerste tien minuten kregen wij twee heel grote kansen en drie mogelijkheden op een kans. Daar deden we niets mee en vervolgens raakten we in de verdrukking. Zij maakten 1-0 en 2-0 en kwamen kort na rust op 3-0. Tot dat moment waren zij heer en meester. We hadden heel veel moeite met hun lopende mensen op het middenveld. Wij liepen met ze mee in plaats van over te geven, waardoor we vaak met zes of zeven man op de laatste lijn stonden.”

Ongelukkig
In de rust voerde Van Heek twee wissels door. ,,Bright (Ampong) ging het middenveld versterken, want daar werden we compleet overlopen. En Jop (Verhagen) kwam voor Arno (Dijkstra), die we een beetje in bescherming hebben genomen. Arno heeft donderdag niet kunnen trainen vanwege spierpijn van de laatste twee duels en was wat ongelukkig in zijn spel. Hij had nog teveel last.”

dv-18                          Niels van Veen lijkt op weg naar een treffer, maar zou geen doel treffen

Na de 3-0 leek de wedstrijd gespeeld, maar niets was volgens Van Heek minder waar. ,,Zij hebben nog één kans gehad, maar daarna was het eenrichtingsverkeer richting hun doel. Na onze 3-1 (goal Pieter van der Breggen) hebben we nog vier grote kansen op de 3-2 gehad. Als we de aansluitingstreffer hadden gemaakt, had ik het nog willen zien. Dat beaamde hun trainer ook na afloop.” Rijnvogels slaagde er echter niet in doel te treffen en liep in de eindfase nog tegen de 4-1 aan.

Zeperd
Rijnvogels leek de laatste weken aan de betere handen, maar liep in Overijsel weer tegen een zeperd aan. ,,Hier worden we niet vrolijk van”, aldus Van Heek. ,,We zijn weer even met de neus op de feiten gedrukt. Het blijkt dat als de organisatie even niet goed staat, we direct veel doelpunten tegen krijgen. En we hebben zelf moeite om te scoren. Dat was vorige week tegen Scheveningen ook het geval. Kansen krijgen we zat.”

Een lichtpuntje was dat Rijnvogels in ieder geval hekkensluiter af is. Concurrent Jong Almere City is bestraft met een punt aftrek omdat het bij het bezoek aan de Kooltuin (4-2 verlies, red.) een dispensatiespeler teveel opstelde, meldt Omroep Flevoland. Van Heek is naar eigen zeggen niet zo bezig met de stand van de ranglijst onderin. ,,Het enige wat wij zien is dat we bij een overwinning ook zomaar twaalfde in plaats van zeventiende kunnen staan. Het staat allemaal heel dichtbij elkaar.”

FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope, Wijmer, J. Zandbergen, R. Zandbergen, De Vlugt (60. Van der Stoep), Van den Breggen, Kaya (42. Ampong), Havenaar, Van Veen, Dijkstra (46. Verhagen).

Samenvatting DVS ’33 TV

[youtube id=”WqRa5Ug36B8″ width=”620″ height=”360″]

Foto’s: Piet van Kampen

POPULAIRE BERICHTEN