Nu de fundering is gelegd, kan er op De Kooltuin echt gebouwd gaan worden. Onder die flow presteert FC Rijnvogels de afgelopen vier duels naar behoren. Het bij elkaar geraapte Katwijkse elftal begint steeds meer een geoliede machine te worden. Van de dertien nieuwelingen bij de club heeft trainer Jimmy Simons – zo lijkt het – de juiste lijm gevonden en één team gesmeed. Zaterdag wonnen ‘de Vogels’ met 3-1 van Swift uit Amsterdam.

Met de overwinning pakte FC Rijnvogels de vierde driepunter op een rij. Bovendien trakteerden de Katwijkers de bezoekers op de eerste nederlaag van het kalenderjaar. ,,Dat wisten wij ook van tevoren”, vertelde Niek Ossevoort een dag later aan de telefoon. ,,Vorige week werd onze wedstrijd afgelast, maar zagen we dat Swift met 4-0 had gewonnen van Jodan Boys. Dat zegt wel wat over die ploeg.”

Voor de goal
De wedstrijd begon dan ook moeizaam voor FC Rijnvogels. De beste kansen waren er voor de Amsterdammers. ,,Maar Jeffrey Verkerk stond lekker te keepen”, zag de linksback van de hoofdklasser. ,,We wisten wel waar de zwaktes lagen bij Swift. Daar viel ook de eerste goal uit. Dat was een perfect voorbeeld van wat we met elkaar hadden afgesproken.”

,,Met rechts nog wel. Mijn chocoladebeen.”

Volgens FC Rijnvogels lagen er kansen achter de backs van de voetballers uit Amsterdam. Via een briljante crosspass van Max van Steen werd Jaap van Duijn bij de 1-0 achter de verdediging weggestuurd. De routinier maakte het buitenkansje af. Vlak voor rust maakten de Katwijkers ook nog de 2-0 via Romano van der Stoep.

Daarmee leek het verzet van Swift geslagen. Ossevoort maakte het feestje compleet door de derde Katwijkse goal te maken en zijn eerste in dienst van ‘de FC’. ,,Met rechts nog wel. Mijn chocoladebeen. Ik had de aanval zelf nota bene nog opgezet. Onze captain riep nog dat ik moest doorlopen. Als back kom je niet zo vaak voor de goal. Het is wel mooi dat ik mijn doelpuntje ook mee heb kunnen pikken.” Dat de hoofdklasser in de absolute slotfase nog een tegengoal kreeg, was slechts een smetje op een zorgeloze middag.

,,In de zomer kwamen er 13 nieuwe gasten, waaronder ik. Nu zijn we een half jaar verder en komen er steeds meer automatismen.”

FC Rijnvogels pakte daarmee de vierde overwinning op een rij. ,,We hebben met elkaar in de winterstop afgesproken de top vijf aan te willen vallen. Dat gaat nu goed. Nummer vier tot en met negen zit ontzettend dicht bij elkaar. We lopen nu zelfs nog een potje achter, omdat we het afgelaste duel tegen Nootdorp nog moeten inhalen. Maar die overwinningen geven echt vertrouwen.”

Ingespeeld
De ploeg van Jimmy Simons kruipt daarmee uit een mindere periode rond de winterstop. Langzamerhand lijkt het elftal steeds meer op elkaar ingespeeld. De resultaten zijn daar nu ook naar. ,,De echte basis is aan het begin van het seizoen gelegd. Toen hebben we met elkaar besproken hoe we als elftal zouden reageren als we onder druk kwamen te staan.”

,,Sommige jongens, die hier al langer zaten, hadden al een half seizoen onder Simons gewerkt. Maar in de zomer kwamen er 13 nieuwe gasten, waaronder ik. Nu zijn we een half jaar verder en komen er steeds meer automatismen. Daarom begint het nu steeds meer te lopen. We zijn echt een goed voetballende ploeg.”

Foto: Piet van Kampen

Lees ook: ‘Westdijk geeft antwoord met z’n voeten’

POPULAIRE BERICHTEN