Nog slechts twee punten heeft FC Rijnvogels nodig om kampioen te worden. Voor de tweede week op rij weigerde nummer twee Swift medewerking te verlenen aan een kampioensfeest op de Kooltuin. Rijnvogels klopte met 4-1 Alexandria ’66, maar omdat de Amsterdammers met 5-1 bij DSO wonnen, moeten de manschappen van Hein van Heek nog een week wachten op het kampioenschap.

Stribbelde Haaglandia vorige week nog hevig tegen, Alexandria legde Rijnvogels geen strobreed in de weg. ,,Ik heb geen moment gedacht dat we deze wedstrijd niet zouden gaan winnen. Ze probeerden niet eens te voetballen. Kwamen de middenlijn amper over”, zegt middenvelder Pieter van der Breggen. ,,Ze kwamen voor een punt. Dat idee kreeg ik duidelijk uit hun instelling.”

Het was wachten op de openingstreffer van de gastheren. Die kwam er dan ook vlak voor rust. De van ziekte teruggekeerde Mitchel Beijersbergen promoveerde een kopbal van Yuri Guijt tot een treffer. Ook na rust was er maar één ploeg die voetbalde en dat leverde uiteindelijk een doelpunt op van Martin Onderwater. De spits rondde een fraaie aanval goed af: 2-0.

Wedstrijd gespeeld, zou je zeggen. Toch kwam Alexandria ’66 nog terug. Van der Breggen:  ,,We verzuimden om de derde goal te maken, sprongen slecht om met de kansen en toen viel uit het niets toch die tegentreffer. We waren ook niet echt scherp. Het liep sowieso niet echt. Vooral voor de rust speelden we niet goed. We gaven alleen ook niets weg, behoudens een bal op de paal.”

Verlost

Invaller Timo Schaap verloste Rijnvogels met twee treffers in de slotfase definitief van alle stress. Volgend weekeinde kunnen de Katwijkers op eigen kracht de titel binnenhalen. Er dient dan gewonnen te worden van Forum Sport. ,,Dat wordt nog niet zo makkelijk”, denkt Van der Breggen. ,,Bij ons thuis was ik redelijk onder de indruk van hun spel en instelling. We zullen op onze hoede moeten zijn.”

De kans dat het nog misgaat, is nihil. De Kooltuinbewoners moeten nog twee punten uit de resterende drie duels halen. Dat de titel waarschijnlijk op vreemde bodem wordt behaald, vindt de middenvelder niet erg. ,,Persoonlijk maakt het mij niet uit. Je wordt niet kampioen in de laatste wedstrijd, maar over een heel seizoen. Voor de sfeer is het natuurlijk leuker als het thuis is, dat begrijp ik heel goed.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Piet van Kampen

POPULAIRE BERICHTEN