Het is niet meer de vraag of, maar wanneer FC Rijnvogels kampioen wordt. De toch al riante uitgangspositie werd in de laatste speelronde van dit kalenderjaar verder verstevigd. FC Rijnvogels versloeg zelf moeizaam nummer drie Zwaluwen ’30 (2-1), terwijl runner-up Swift niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel. Daardoor staan de Katwijkers nu tien punten los.

Makkelijk kwam de zege voor Rijnvogels niet tot stand, hoewel de thuisploeg in een gelijkopgaande eerste helft wel de leiding nam. Op aangeven van Mitchel Beijersbergen (zie foto) scoorde Martin Onderwater. In de tweede helft kwam Zwaluwen via Jaap Molenaar verdiend op gelijke hoogte. Topscorer Beijersbergen, die al een paar wedstrijden droog stond, voorkwam vervolgens dat Rijnvogels voor de tweede thuiswedstrijd op rij op een gelijkspel bleef steken.

Tweedeklasser Valken ’68 liet een uitgelezen mogelijkheid onbenut om flink in te lopen op HVC ’10. De koploper ging voor de tweede keer dit seizoen onderuit, maar de Valkenburgers kwamen zelf ook niet verder dan 2-2 bij laagvlieger Naaldwijk. Valken werkte in het Westland een 2-0 achterstand weg. Mark Kabelaar scoorde de aansluitingstreffer, waarna Sven Boonstoppel uit een strafschop de gelijkmaker aantekende.

Valken, dat de vorige drie wedstrijden won, gaat de winterstop in met een vijfde plek. De achterstand op HVC ’10 bedraagt tien punten.