FC Rijnvogels heeft een ticket voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker verdiend. De Katwijkers kwamen woensdagavond ondanks een achterstand winnend uit de strijd bij tweedeklasser VFC Zwaluw: 1-4.

Op Brabantse bodem was van aftasten geen sprake. De bezoekers zagen al vlot een goal worden afgekeurd, waarna VFC Zwaluw in de zeventiende minuut de score opende na een fout achterin bij FC Rijnvogels: 1-0.

De Kooltuin-bewoners voerden gaandeweg de eerste helft de druk op en werden in de 37e minuut beloond. Maxim van der Meer was trefzeker met een volley: 1-1.

Van der Meer slaat in twee instanties toe
Kort na rust pakte FC Rijnvogels ook de voorsprong. Na hands bij de thuisploeg ging de bal op de stip. Van der Meer miste aanvankelijk de strafschop, maar sloeg alsnog toe in de rebound: 1-2. Zodoende maakte de spits zijn derde goal in de laatste twee wedstrijden.

FC Rijnvogels ging daarna op zoek naar uitbreiding van de voorsprong. Invaller Nabil Haddadi probeerde het in de 68e minuut van afstand, maar zijn inzet werd gekeerd door de Zwaluw-doelman. Ruim vijf minuten later was het alsnog raak. Sem van Oosten drukte af en schoot de bezoekers in veilige haven: 1-3.

In de slotfase maakte Sven Koppenol op aangeven van Wesley van Vuren het Katwijkse feest compleet.

VFC Zwaluwen – FC Rijnvogels 1-4 (1-1)
Goals: Maxim van der Meer (2), Sem van Oosten, Sven Koppenol

Van Oosten (FC Rijnvogels): ‘Heel erg genoten’

Verslag | FC Rijnvogels legt met uitstekende eerste helft basis voor zege op FC Lisse