Zouden we het met de wedstrijden in de Tweede en Derde Divisie bijna een Super Saturday kunnen noemen? Want ook in de Hoofdklasse, Tweede en Derde Klasse staan er lekkere affiches op het programma.

Noordwijk neemt het bijvoorbeeld in Hoornaar op tegen SteDoCo. Een duel tussen twee titelkandidaten zou je zo vroeg in de competitie al kunnen stellen. De ploeg van Frans Adelaar is één van de degradanten uit de Derde Divisie. Qua aantal verliespunten staan de ploegen gelijk. Maar SteDoCo zag de wedstrijd tegen Zwaluwen worden afgelast wegens overvloedige regenval.

SteDoCo werd afgelopen seizoen uit de Derde Divisie geknikkerd door in de nacompetitie te verliezen van DOVO. De Veenendalers hielden in het eerste tweeluik van die nacompetitie Noordwijk af van promotie. Bij de vereniging uit Hoornaar staat Mark Smith onder de lat. Hij verdedigde ook ooit de clubkleuren van Noordwijk. Het duel begint om 15:00 uur.

‘De rood-gelen staan na vier duels op een zesde plek. Zwaluwen staat negende maar speelde één wedstrijd minder’.

Op De Roodemolen neemt Ter Leede het zaterdag op tegen Zwaluwen. De ploeg uit Vlaardingen is de afgelopen jaren geen hoogvlieger gebleken in de competitie, maar telkens weer heeft het elftal van Henk Wisman moeite met Zwaluwen. Vorig jaar won Ter Leede thuis pas voor het eerst een duel in Sassenheim van de club Vlaardingen. Het werd toen 3-2.

In het huidige jaargang toonde Ter Leede vorige week veerkracht door na een 0-2 ruststand tegen vv Noordwijk nog terug te komen tot een 3-3 gelijkspel. De rood-gelen staan na vier duels op een zesde plek. Zwaluwen staat negende maar speelde één wedstrijd minder.

Jim Havenaar aan de bal namens FC Rijnvogels tegen Achilles Veen

De seizoensstart van FC Rijnvogels is tot nu toe pover. In vier duels werd er nog niet gewonnen. Ook de start van tegenstander FC ‘s-Gravenzande was niet flitsend, maar de eerste driepunter kon vorige week wel worden bijgeschreven door de 3-5 overwinning bij de zaterdagtak van AFC.

Vorig week verloor de ploeg van Hein van Heek zelf met 0-3 van Achilles Veen. Aanvoerder Kevin Wijmer wilde absoluut nog niet spreken van paniek, maar de huidige vijftiende plek is veel te laag voor de sterkte van de selectie van de ploeg op De Kooltuin. Kan FC Rijnvogels tegen FC ‘s-Gravenzande voor de eerste driepunter van het seizoen tekenen?

‘In de Derde Klasse staat de derby tussen Kagia en Van Nispen voor het eerst in de historie op het programma.’

In de Tweede Klasse kunnen we spreken van een mini-derby. Valken’68 speelt de uitwedstrijd tegen UVS uit Leiden. Met Leids Ontzet in het achterhoofd kunnen de mannen van Arie van Duijn dit uitduel prima met de fiets af.

De start van Valken ’68 was cijfermatig prima. Toch startte de ploeg moeizaam tegen Honselersdijk. Pas in de tweede helft namen de Valkenburgers afstand: 3-0. UVS startte het seizoen met een 3-2 nederlaag tegen SVC ’08. Met trainer Stefan Roodakkers en een speler als Thom de Vries herbergt de Leidse ploeg nog wat bekenden uit de Duin- en Bollenstreek.

Heroisch
In de Derde Klasse staat de derby tussen Kagia en Van Nispen voor het eerst in de historie op het programma. Vorig jaar werd Van Nispen-zaterdag opgericht. Binnen één jaar promoveerde het kwalitatief sterke elftal richting de Derde Klasse.

De seizoensopening liep voor beide elftallen voorspoedig. Van Nispen maakte indruk tegen LSVV ’70 met een makkelijke 2-0 overwinning. Bij Kagia ging het moeizamer, maar dat maakte de overwinning er wel heroïscher op. Na een 4-1 achterstand tegen FC Oudewater, boog de ploeg van Anton Wijsman die score om tot een 4-5 overwinning in het uitduel.

Archieffoto Noordwijk: Ron van der Linden
Foto FC Rijnvogels: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer