FC Rijnvogels heeft zaterdagmiddag de derde zege op rij geboekt. De Katwijkers wonnen met 0-2 op bezoek bij DOVO. Ter Leede leed een ruime thuisnederlaag tegen SteDoCo: 0-4.

De Kooltuinbewoners waren in de eerste helft onderliggend, maar kwamen na rust beter voor de dag en maakten toen het verschil. In de 52e minuut plofte een vrije trap van Tom Bijen binnen, daarbij wel geraakt door een Veenendaals lichaam. In de 88e minuut viel de beslissing, na een counter tekende Roy van Leeuwen voor de 0-2. Door de zege vergrootte FC Rijnvogels, de nummer zes van de ranglijst, het gat met het één plaats lager genoteerde DOVO tot vijf punten.

Ter Leede na rust op de pijnbank
Ook in Sassenheim was er een doelpuntloze eerste helft. Na de rust ging het vervolgens hard, binnen tien minuten was het al 0-2 voor SteDoCo. Uiteindelijk eindigde het bij 0-4, waardoor Ter Leede in de gevarenzone blijft bivakkeren. De Sassenheimers staan veertiende.

DOVO – FC Rijnvogels 0-2 (0-0)
Goals: Tom Bijen, Roy van Leeuwen

Ter Leede – SteDoCo 0-4 (0-0)

Foto’s: Edwin Langezaal / EWLOnline