FC Rijnvogels heeft zaterdag de derde competitiezege op rij geboekt. De Katwijkers boekten op bezoek bij Urk een doelpuntrijke 2-4-zege en naderden daardoor de koppositie tot op twee punten. Ter Leede speelde op de Roodemolen met 2-2 gelijk, door een late tegentreffer van DVS ’33.

Afgaande op het scoreverloop kwam FC Rijnvogels in Urk niet echt in de problemen. Toch moest doelman Yannic Augustinus na de 0-1 van Roy van Leeuwen een aantal keer handelend optreden. Vervolgens liep FC Rijnvogels in de laatste minuten van de eerste helft uit naar 0-3 via goals van Edin Bibuljica en Virgil Tjin Asjoe. In de tweede helft maakte captain Dirk Jan van den Oever met een fraaie lobje de 0-4, waarna Urk de uitslag met twee goals een voor hun iets draaglijker aanzien gaf. FC Rijnvogels is nu negen duels in de zaterdagse Derde Divisie zonder nederlaag.

Tweede remise op rij
Ter Leede kwam tegen DVS ’33 tweemaal op voorsprong via goals van Rowdy van der Putten, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Het werd 2-2 en dat was zuur voor de Sassenheimers: de 2-2 viel in de 88e minuut. Voor Ter Leede was het de tweede remise op rij en de zesde opeenvolgende wedstrijd waarin het ongeslagen bleef.

Ter Leede – DVS ’33 2-2 (1-1)
Goals: Van der Putten (2)

Urk – FC Rijnvogels 2-4 (0-3)
Goals: Van Leeuwen, Bibuljica, Tjin Asjoe

Check ook: Quick Boys grijpt naast eerste periode na thuisnederlaag, punt voor Rijnsburg na comeback