Het werd een wedstrijd voor de geschiedenisboeken. De zondagtak van FC Lisse zwaaide af en speelde de (voorlopig) laatste wedstrijd uit zijn bestaan. Aanvaller Jelle Boot gaat de annalen in als maker van de twee laatste doelpunten voor de geelblauwen. Zijn goals waren niet genoeg om Teylingen van de zege (4-2) en promotie af te houden. Het was feest op de Roodemolen.

De winnende coach, Laurens Mouter, was opgetogen met de promotie. ,,Dit is heel mooi. Uiteindelijk wil je toch het hoogste bereiken met je ploeg. We hebben het voor elkaar en gaan de Tweede Klasse in. We zien wel hoever we kunnen komen volgend seizoen. We gaan eerst eens een lekker drankje doen, want ik heb wel dorst gekregen.”

‘Eeuwig zonde’
Volgend seizoen komt Teylingen het bevriende FC Lisse niet meer tegen. ,,Dat we ze gaan missen is zo klaar als een klontje”, treurde Mouter op een mooie dag voor Teylingen. ,,Het blijft eeuwig zonde, maar wij moeten verder. Dat we hier tegen FC Lisse hebben kunnen afsluiten is ook wel weer heel mooi. Gelukkig hebben we volgend seizoen nog wel de derby’s tegen Foreholte.”

Na afloop van de wedstrijd brak er een groot feest los op het terras met braadworst en bier, veel bier. De laatste derby tussen Teylingen en FC Lisse was een feit geworden. De Lissenaren namen waardig afscheid en Teylingen liet zich de promotie uitstekend smaken.

CHamp                                   Teylingen liet zich de champagne na de promotie uitstekend smaken

Net als Den Hoorn kreeg ook Teylingen de punten niet cadeau van Lisse. De formatie van Stephan Spruijt verdient een pluim voor de gretigheid waarmee de nacompetitie werd gespeeld, terwijl er niets meer op het spel stond. Halverwege was het 0-1 voor de Lissenaren door een doelpunt van Jelle Boot. Het werd ijzig stil op de tribune want Joey van Beelen had niet veel later zelfs nog de 0-2 in het vizier. Erger leed bleef Teylingen bespaard.

Mouter was voorafgaand aan de wedstrijd stellig geweest. ,,Als we niet minimaal gelijkspelen vandaag verdienen we het niet om te promoveren”, zei de coach. ,,We moeten het laten zien nu het er om spant. Dit seizoen hebben we op de belangrijke momenten steeds niet toegeslagen. Hopelijk lukt het vandaag wel.”

Dat viel de eerste helft zwaar tegen. Na vijf minuten spelen had Teylingen al toe kunnen slaan, maar dat verzuimde de ploeg. Ook zes corners brachten niet het gewenste doelpunt. De rust leek te worden bereikt met een brilstand. Daar dacht de snelle Boot echter anders over. In de 41e minuut zette hij Lisse op 0-1 en dat was een behoorlijke domper voor de ploeg van Mouter.

Huub                      Teylingen-aanvaller Dorus van der Voort gaat het duel aan met Joost Meiland

Na de thee ging Teylingen driftig op zoek naar de 1-1. Na weer een afgekeurd doelpunt (de derde) viel rap de gelijkmaker door Raymond Dolieslager, die net als Dorus van der Voort zijn oude club trof. Het was tijd om door te pakken voor Teylingen. En dat deed de thuisploeg ook, want na een uur spelen werd het door een doelpunt van Dirk Zwetsloot 2-1.

Gelopen koers zou je zeggen. Maar dat was opnieuw buiten Boot gerekend. Hij zorgde halverwege de tweede helft voor 2-2. Die tegenvaller voor Teylingen werd vier minuten later alweer recht getrokken door Safi die uit een vrije trap raak kopte: 3-2. De ban was gebroken. Dat Huub van der Vlugt in blessuretijd nog fraai de 4-2 binnenwerkte was extra mooi voor Teylingen, maar was toen niet meer van belang.

Teylingen-FC Lisse 4-2 (0-1). 41. Boot 0-1, 53. Dolieslager 1-1, 62. D. Zwetsloot 2-1. 68. Boot 2-2.  72. Safi 3-2. 90. H. van der Vlugt 4-2.

Teylingen: Zonjee, Hulsebosch, Jongen, B. van der Vlugt (89. H. van der Vlugt), Van der Krogt, Dolieslager, D. Zwetsloot, M. van der Vlugt, J. Zwetsloot, Safi (72. Acimovic), Van der Voort

FC Lisse: Augustinus, Meiland, Ten Have, V. Schagen, Tibboel, Prins, Van Beelen, Van der Veek, Schaap, Van Dijk, (61. Baak), Boot.

Foto’s: Peer Compeer