Glunderend stond hij na afloop in de catacomben. En daar was dan ook alle reden voor: zijn rake kopbal in de eerste helft bezorgde Noordwijk een finaleplaats in de strijd om de Districtsbeker. Maar ook het feit dat hij weer eens doeltreffend was geweest, maakte van Brayen Bröcker een zeer tevreden mens. ,,Verdedigen is natuurlijk mijn core business, maar een keertje scoren is ook wel lekker. Hier heb ik een half jaar op geloerd. Als je dan in een belangrijke wedstrijd als deze de enige, en dus winnende, scoort, voelt dat heel lekker”, aldus de doelpuntenmaker.

Tegenstander Jodan Boys, dat Noordwijk dit seizoen als enige een competitienederlaag wist aan te smeren, bleek op de winderige Duinwetering ook dit keer een taaie tegenstander. De Goudse- formatie kwam sterk uit de startblokken: al na twee minuten mocht Noordwijk van geluk spreken dat een afstandspegel van Jorn van Splunteren -volgend seizoen spelend voor Rijnsburge Boys- boven Dammes van der Poel op de lat uiteenspatte. Jodan Boys bleef het Noordwijk vanaf dat moment lastig maken.

“Dat laatste had niet te maken met een aantal aanpassingen die ik noodgedwongen moest doorvoeren. Dat zou de invallers ook tekort doen”, oordeelde Dogan Corneille, die het moest stellen zonder de geschorste Martijn le Congé, terwijl Mustafa Amezrine en Diederick Hoogerwaard ontbraken wegens blessures. De start was wat stroef, maar voor de rest hebben we het uitstekend gedaan. Het ging vandaag maar om één ding en dat was de finale bereiken. Dat is gelukt. Dan ben je als trainer altijd tevreden.” Waarna de oefenmeester aangaf dat het geblesseerde duo nog wel twee weken in de lappenmand zal verblijven.

Brocker 1-0                                  Brayen Bröcker kopt Noordwijk naar de 1-0 overwinning

Met de straffe wind in de rug bleef Jodan Boys nog even heersen en ontsnapte Noordwijk opnieuw toen Van Splunteren in de zestien handig wegdraaide bij Mark Veerman. Vrij voor Van der Poel stuitte de spits op diens uitgestoken voet. Uiteindelijk viel de openingstreffer in de slotfase van de eerste helft aan de andere kant toen Ruperto Dorothea op de achterlijn uit een vrije trap in het druk bevolkte zestienmetergebied het leer op het hoofd van Brayen Bröcker mikte, waarna het met een simpele knik raak was (1-0).

Na de thee waren de rollen omgekeerd. Jodan Boys kon slechts bij dode momenten dreigen, maar miste telkens de precisie om langszij te komen. Noordwijk daarentegen schiep zich een handvol uitstekende mogelijkheden om het duel vroegtijdig te beslissen. ,,Door het telkens niet goed uit te spelen vergaten we het duel op slot te gooien. Daardoor bleef het spannend tot het einde”, haalde Corneille de tweede helft terug. ,,We hebben de nul gehouden en dat is gewoon goed. Jodan Boys is en fysiek sterke ploeg met veel voetbalvermogen. Over elf dagen komen we ze hier weer tegen en daar zijn we nog niet klaar mee. Dat heb je vanavond kunnen zien.”

nwjdb010316-00013                                         Marios Lomis zet druk op een speler van Jodan Boys

Het wanhoopsoffensief in de slotfase leverden de bezoekers in plaats van een treffer nog wel een rode kaart op toen Bram van Loon veel te hard doorging op Emiel Wendt. Het werd daarna even onvriendelijk in een verder overigens sportief duel, dat de echte bekerambiance helaas miste. Corneille: ,,We staan in de finale, dat is prachtig. Vorig seizoen sneuvelden we in de halve finale bij HBS. Dat hebben we nu een stuk beter gedaan. Destijds gaf ik aan dat deze ploeg geen finales kon spelen. Daarin zijn we een stuk beter geworden. We staan nu waar we wilden staan.”

De eindstrijd vindt plaats op 21 mei a.s. op het terrein van SHO in Oud Beijerland, waar het Haagse Quick de tegenstander zal zijn. Die dag staan echter ook de duels voor de nacompetitie op het programma. Voor Corneille geen reden om daar al over in de rats te zitten. ,,Naast de beker willen we dit seizoen nog een prijs bemachtigen. Als dat lukt vormt die datum geen probleem. Dat Quick een hoog rood-wit gehalte kent, maakt het voor Noordwijk alleen maar leuker. Sybren Bartlema, Kai van Hese en Kevin van der Geest hebben hier grote successen gevierd. Dat geeft de finale straks nog een extra tintje.” Waarbij de oefenmeester zijn collega Paul van der Zwaan, toch ook geen onbekende in de regio, opnieuw zal moeten aftroeven. Beide trainers waren in november 2014 in de race om de vacante functie bij Noordwijk na het vroegtijdig vertrek van Oscar Alkemade op te vullen. De strijd op de Kikkerhoek wordt in mei dan ook op meerdere fronten gestreden.

Noordwijk-Jodan Boys 1-0 (1-0) 36. Bröcker 1-0

Noordwijk: Van der Poel, Manuputty, Smith, Veerman, Bröcker, Gonçalves, Mouyueheddine (80. Overvliet), Dorothea, Wendt, Borsboom (86. James), Lomis.

Foto’s; Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer