Foreholte heeft de competitie zondag hervat met een uitzege bij Voorschoten ’97. In een fysiek duel bogen de Voorhouters een achterstand om in een 2-1 overwinning. Toni Arroyo maakte beide goals. ,,Ik ben altijd blij met de drie punten”, zegt coach Kees Zethof. ,,Maar als ik naar het vertoonde spel kijk, zijn we nog niet waar ik wil dat we zijn.”

,,Voorschoten staat erom bekend dat ze volle bak beginnen en in de eerste helft het verschil willen maken. Dat lukte niet, hoewel ze vlak voor rust wel op 1-0 kwamen”, vervolgt Zethof. ,,We wisten dat ze dit niet een hele wedstrijd vol zouden houden. In de tweede helft zijn we bovendien anders gaan spelen. Voorschoten heeft voorin geniale, maar trage spelers. Als zij dichtbij ons doel in balbezit komen, kunnen ze uithalen. Maar als je ver van je eigen goal verdedigt, moeten ze je nog tweemaal voorbij. De tweede helft hebben we weinig meer weggegeven.”

Zethof vond wel dat Voorschoten de grens overtrad. ,,In het degradatievoetbal dat er gespeeld wordt, gaan zij echt te ver. Als ik dan zie dat Arroyo met tweemaal geel van het veld wordt gestuurd, ben ik er daar best verbaasd over. Die kaart was terecht hoor, want hij trapte een balletje weg. Maar als Jelle Geerlings werkelijk getorpedeerd wordt en bijna over de hekken gaat en zij ook wegkomen met natrappen, zijn dat wel inschattingsfouten van de scheidsrechter. Die floot verder overigens prima hoor.”

Zethof was blij dat Foreholte zijn voeten had laten spreken. ,,Ik vind het mooi dat mijn ploeg geleerd heeft van Concordia uit vorig jaar waarin we werden geprovoceerd en meegingen in hun spel. Nu hebben we drie punten gepakt en zijn we weggegaan. Voorschoten is een met ervaring doordrenkte ploeg, waartegen Foreholte vaak weinig punten behaalde. Dit seizoen hebben we er vier gepakt. Dat is toch mooi.”

Archieffoto: Jeannette Dijkstra

POPULAIRE BERICHTEN